DR KON SE OGLASIO PRED SEDNICU KRIZNOG ŠTABA: Progovorio je o otvaranju kafića
Progovorio je o otvaranju kafića, Foto: Printscreen/TV prva

OGLASIO SE

DR KON SE OGLASIO PRED SEDNICU KRIZNOG ŠTABA: Progovorio je o otvaranju kafića

On je naveo da novčane stimulacije u borbi protiv kovid-19 treba podržati.

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je jutros da se izašlo iz nepovoljne epidemiloške situacije, koja je sada nesigurna, bolja je nego što je bila, ali i da će se narednih dana videti posledice opuštanja tokom majskih praznika.

"Svakako smo pred situacijom gde nas očekuje otvaranje ali moramo biti ekstremno oprezni", rekao je RTS-u na pitanje o mogućem popuštanju mera dr Kon, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, pred popodnevno zasedanje tog tela. Kako je istakao, ne smemo da dozvolimo ponovni porast broja novozaraženih, jer "čim se malo opustimo za svega nekoliko dana se to vidi".

Na pitanje da li će se otvoriti kafići i restorani koji u svom sastavu nemaju bašte, on je naveo da sme da prejudicira ništa.

"Medicinski deo je tražio da se to odloži da to bude tek posle 15. (maja), ali činjenica je da je taj ekonomski pritisak i potreba jako velik i o tome se mora razmišljati. Videćemo gde ćemo naći taj balans", rekao je Kon.

On je naveo da novčane stimulacije u borbi protiv kovid-19 treba podržati.

Komentarišući otvaranje vakcinalnog punkta u beogradskom tržnom centru Ušće, Kon je objasnio da je to stimulacija prvenstveno za mlađe.

"U fokusu su oni koji su jako često u kontaktu sa drugima, dakle izumedju 20 i 49 godina. Jako je značajno da se poznate ličnosti javno vakcinišu", rekao je Kon.

Bonus video:

03:11

ESPRESO NA LICU MESTA: OTIŠLI SMO NA SMETLIŠTE U STUDENJAKU KOJE SU NAPRAVILI KORONA-STUDENTI!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.