''MOLILI SMO ZA POMOĆ''! Dečak (4) preminuo nakon što je dobio infekciju uha, lekar je napravio NEDOPUSTIVU GREŠKU
Dečak (4) preminuo nakon što je dobio infekciju uha, Foto: Printscreen

TRAGEDIJA

''MOLILI SMO ZA POMOĆ''! Dečak (4) preminuo nakon što je dobio infekciju uha, lekar je napravio NEDOPUSTIVU GREŠKU

Izgledalo je da se Šeldonovo stanje popravilo i on je otpušten iz bolnice, iako nije jasno zbog čega se toliko razboleo

Objavljeno:

Četvorogodišnji Šeldon Farnel umro je od sepse nakon što su ga lekari poslali kući, svega nekoliko minuta pre nego što su rezultati testova potvrdili da potencijalno ima smrtonosnu infekciju.

Izgledalo je da se Šeldonovo stanje popravilo i on je otpušten iz bolnice, iako nije jasno zbog čega se toliko razboleo, a "Dejli mejl" piše da je njegova majka molila lekare da mu daju antibiotike.

Po povratku kući, Šeldonu se slošilo i mališan je molio svoju majku da ne dopusti da on umre. U međuvremenu je bolničko osoblje pokušavalo da pozove roditelje da ih obavesti o rezultatima, da je dečaku potreban hitan tretman, ali je zbog greške u administraciji kontakt uzet od pogrešne osobe.

Dok su Šeldona vratili u bolnicu sledećeg jutra, više mu nije bilo pomoći. Obdukcijom je ustanovljeno da je umro od sepse, koja je bila posledica infekcije uveta.

- Poslednjeg dana svog prekratkog života moj sin me je molio da ga ne pustim da umre. Nijedan četvorogodišnjak ne bi trebao da zna za smrt. Moj sinčić je znao da se suočava sa njom. Molili smo za pomoć. "Samo probajte antibiotike, molim vas. Bolestan je, pogledajte ga". Ali rekli su "ne". Moje srce je slomljeno, otvorila se ogromna rupa u mom životu koja se nikad više neće ispuniti - navela je majka Katrina Farnel (25) u emotivnom saopštenju.

Mrtvozornik Derek Vinter je poroti u Daramu rekao da je Šeldona prvi put u bolnicu dovela majka, u petak 23. novembra 2018, nakon što je dečak dva dana imao glavobolje i visoku temperaturu.

Njegov slučaj je, kako je rekao dr Džefri Loson, bio tretiran kao hitan. Razmatran je tretman antibioticima, ali oni nisu propisani. Sledećeg dana dečaku se smanjila temperatura i puls.Testovi su pokazali da ima infekciju streptokoka, koja može dovesti do sepse, ali je lekar koji je bio dežuran te noći zaključio da je to "lažni" rezultat jer se dečaku naizgled poboljšalo stanje.

Dr Loson se složio s ovim i poslao Šeldona ući u nedelju u 13.00 sati, oko 15 minuta pre nego što su došli poslednji rezultati testa krvi koji su potvrdili da je u pitanju infekcija i da je potreban tretman antibioticima.Loson je rekao da nije shvatio ozbiljnost dečakovog stanja.

Kako osoblje nije moglo da kontaktira roditelje da uzmu antibiotike za dete, Loson je bio protiv da se oni obaveste preko policije, smatrajući da će se vratiti u bolnicu ako se Šeldonovo stanje pogorša.

Dečak je ponovo hospitalizovan u ponedeljak, 26. novembra, u 4.00 ujutro, kad je već zapao u septični šok. Primljen je na odeljenje intenzivne nege, ali je umro nekoliko sati kasnije.

Loson je rekao da je Šeldonov slučaj bio "veoma neobičan" jer se razvoj septikemije razvukao.

- Jasno je, u retrospektivi, da bi bilo bolje da sam ga zadržao u bolnici dok nisam saznao rezultate testa krvi - rekao je Loson, koji se penzionisao prošle godine nakon 42 godine rada.

On je takođe ukazao da majka dečaka nije reagovala negativno kad joj je rekao da smatra da treba vratiti sina kući. Saslušanje se nastavlja.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.