13 nenormalno skupih igračaka iz 80-ih: Ko ih je sačuvao, obogatiće se u sekundi! (FOTO)
Foto: instagram / cherrybombtoys, REDDIT / VECT0R, imgur / DrewHudd, NINTENDO AGE / FORUM / VOODOO CHICKEN, PROMO / EBAY, imgur / DeadPrateRoberts

da ste ih čuvali...

13 nenormalno skupih igračaka iz 80-ih: Ko ih je sačuvao, obogatiće se u sekundi! (FOTO)

Neki primerci igračaka iz osamdesetih mogu se naći na I-beju (ebay.com) po cenama koje vam mogu obezbediti jedno dobro višenedeljno letovanje
Objavljeno: 19:34h

U svetu igračaka, devedestih godina je počela moda kolekcionarskih izdanja. Bilo je ljudi koji su kupovali lutke, akcione junake, kocke, stripove... u nadi da će, čuvajući ih nekoliko godina, one značajno dobiti na vrednosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Pokazale se, međutim, da i nije baš tako. Pošto je proizviđene u ogromnim količinama, nisu uspele da dostignu kolekcionarsku vrednost. Desilo se, međutim, da je interesovanje kolekcionara poraslo za igračke iz decenije pre toga.

Neki primerci igračaka iz osamdesetih mogu se naći na I-beju po cenama koje vam mogu obezbediti jedno dobro višenedeljno letovanje. Ovo su neke od njih.

1. Transformers Dinobot Swoop

Transformersi su uvek bili na ceni. Očuvani figure, u dobrom stanju, danas se mogu prodati za prilično visoku sumu. Ukoliko imate figuricu "Swoop the Dinobot" iz 1984. godine, u originalnom pakovanju, za nju možete da dobijete oko 1.400 dolara za nju!

2. The Real Ghostbusters Proton Pack

Animiranu seriju "Isterivači duhova", koja je nastala posle igranog filma iz 1984, pratila je serija znimljivih igračaka. Jedna od njih bio je i tzv. Protonsko pakovanje (engl. Proton Pack). Ova "pucaljka" se danas prodaje po ceni od više stotina, a u odličnom stanju i više od 1.000 dolara.

3. Fireball Island

Ostrvo vatrenih lopti je bila igra na tabli, avantura u fazonu Indijane Džonsa u kojoj se tragalo za blagom i izbegavale vatrene lopte. Danas je teško naći potpuno očuvane komplete, ali ko ga ima i rešen je da ga proda može da računa na zaradu od 500 i više zelenih novčanica.

foto: reddit / Vect0r
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.