5 najskupljih čuki na svetu: Cenu No.1 ne može da plati ni milioner! (VIDEO)
Foto: Youtube / Printscreen

SIMBOLI LUKSUZA

5 najskupljih čuki na svetu: Cenu No.1 ne može da plati ni milioner! (VIDEO)

Ovih pet satova nosi titulu najskupljih na svetu, a iza svakog stoji neverovatna priča
Objavljeno:

Satovi su statusni simbol stoga je prema njima lako zaključiti kakvo je nečije imovinsko stanje. Bogataši uglavnom imaju unikatne čije su cene nezamislive običnim ljudima.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ti satovi su skupoceni zbog tri ključna razloga. Sastoje se od skupih delova kao što su retki dijamanti, zlato, platina, meteorski kamen i dinosaurova kost. Usto, važno je koliko je vremena uloženo u njegovu izradu i kakve ima funkcije. Takođe, presudna je njegova unikatnost ili nematerijalna vrednost koja se veže uz njega.

Koliko košta najskuplji časovnik na svetu? Treba imati čuku za ovu cifru (FOTO)

Ovih pet satova nosi titulu najskupljih na svetu, a iza svakog stoji neverovatna priča.

5. Louis Moinet meteorski sat (4.600.000 $)

Da bi nastao ovaj sat, trebalo je upotrebiti kamenje iz svemira. Postoje samo četiri primerka, a svaki je po nečemu poseban. Vrednost svakog od četiri ručna sata je 4.600.000 dolara.

Tourbillon Moon sadrži ručno obrađen fragment retkog meteora Dhofar 455. To je autentični komad Meseca koji je pao na Zemlju i star je nekoliko hiljada godina.

Tourbillon Asteorid je izrađen od tajanstvenog meteorita Itqiy koji se u blizini Sunca formirao hiljada godina pre nego što je stigao do Zemlje.

U satu imena Tourbillon Rosetta kamen nalaze se delovi veoma retkog meteora Sahara 99555 koji verovatno potiče s Merkura. Stručnjaci su procenili da je kamen star čak 4,6 milijardi godina.

Tourbillon Mars ima komadiće meteorita Jiddat al Harasis 479 s Marsa starog više od 180 miliona godina.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.