Neverovatno! Prijateljstvo sa Fejsbuka spasilo je život dečaku koji je imao rupu u srcu! (FOTO)
Foto: Facebook/Farhad Zaheer

PREDIVNA PRIČA

Neverovatno! Prijateljstvo sa Fejsbuka spasilo je život dečaku koji je imao rupu u srcu! (FOTO)

Jehija, koji danas ima 14 meseci, rođen je sa transpozicijom velikih arterija (aorta i plućna arterija su zamenile mesta) i dve šupljine u srčanom mišiću
Objavljeno: 22:11h

Pomogla ćerka žrtava holokausta

Ana Musman, ćerka preživelih žrtava holokausta, rođena u logoru za raseljena lica u Nemačkoj, odmah je reagovala. Za nekoliko sati stupila je u vezu sa Simonom Fišerom, izvršnim direktorom izraelske dobrotvorne organizacije “Child’s Heart”, u Holonu (okolina Tel Aviva) koja besplatno operiše decu iz zemalja u razvoju.

- Jasno mi je da neće biti lako pomoći detetu iz zemlje s kojom Izrael nema diplomatske odnose, ali možda je moguće - napisala je Fišeru.

Jehija - čiji je otac, strahujući da će ga okruženje osuditi zbog toga što je odveo dete na lečenje u Izrael, pristao da govori samo pod uslovom da prezime ne bude objavljeno - prvi je Avganistanac u 20-godišnjoj istoriji postojanja organizacije “Save a Child’s Heart” koga su operisali njihovi lekari.

Oko 50 odsto njihovih pacijenata (ukupno 4.000) su Palestinci, 200 dece je iz Iraka i Sirije, a ostali su iz Tanzanije, Etiopije i Moldavije.

Leora Robinson, koja studira medicinu u Britaniji i trenutno je na praksi u ovoj organizaciji ističe da ona predstavlja značajnu protivtežu prikazivanju Izraela kao okupatora palestinske zemlje.

- To je dokaz da ova zemlja nema samo jednu stranu - kaže ona.

(Espreso.co.rs / Blic)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.