10 činjenica o drogi za koje 100% niste čuli! (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: Giphy

i Kenedi igrao s njima

10 činjenica o drogi za koje 100% niste čuli! (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Saznajte sve ono što niste znali o drogama, ali nemojte baš i da ih probate
Objavljeno:

8. Eksperimenti LSD i morfijuma

CIA je tokom istorije sprovela veliki broj eksperimenata, a 1950. godine odobren im je projekat Bluebird u okviru kog su istraživali tehnike ispitivanja kako stvorili ameneziju, nove identitete i nova sećanja kod ispitanika. Njima je davan morfijum kako bi se postigao željeni efekat.

foto: Giphy

Šokantniji je podatak da su u okviru istraživanja davali 150 miligrama LSD deci uzrasta 7-11 godina svakog dana nekoliko nedelja i meseci. Ova istraživanja su sprovodili vodeći neurohirurzi, psihijtari i farmaceuti.

7. Heroin i aspirin

Da li znate koje Feliks Hofman? Ovaj hemičar je radio za nemačku kompaniju Bayer i 1897. godine je otkrio aspirin što ga je podiglo na pijadestalu i napravilo od njega legendu. Ubrzo je počela distribucija širom sveta, a samo jedanaest dana kasnije stiglo je i novo otkriće.

foto: Giphy

Da, on je čovek koji je otkrio heroin, a u prvom trenutku Bayer ga je proizvodio kao lek protiv kašlja i pomoć zavisnicima od morfijuma. Naravno, ubrzo su shvatili njegovo zavisničko dejstvo i pretrpeli veliku javnu sramotu, nakon čega su prestali da ga prodaju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.