Otkrivena misterija: Zašto ruski kosmonauti idu naoružani u svemir?

Već dugo traje polemika

Otkrivena misterija: Zašto ruski kosmonauti idu naoružani u svemir?

Ruski kosmonauti i dan danas idu naoružani u misije, doduše lakše nego nekada
Objavljeno: 23:52h

Poslednjih godina, legenda o tome da kosmonauti na svemirske misije sa sobom nose oružje postala je popularna na ruskim društvenim mrežama. Kosmonaut Sergej Rjazanski nedavno je potvrdio istinitost te legende.

U intervjuu za informativni portal "Lenta“ Rjazanski se sa nostalgijom prisećao jedinstvenog trocevnog pištolja koji je nekada nosio sa sobom na misije u orbitu. - To je bilo potpuno jedinstveno oružje - dve cevi sa glatkim kanalom i jedna sa žlebovima. Morali ste da budete spremni da se borite sa medvedima i vukovima koji bi mogli da vas napadnu nakon prizemljenja - rekao je Rjazanski. Oružje o kojem Rjazanski govori je TP-82. U periodu između 1982. i 2006. godine svi ruski kosmonauti su ga nosili sa sobom u svemir i na Međunarodnu svemirsku stanicu.
Trocevni pištolj je takođe imao i oštricu, koja je mogla da se koristi kao mačeta u područjima sa bujnom vegetacijom ili kao sekira za cepanje drveća. Rjazanski nikada nije pucao iz TP-82, a zvaničnici su odlučili da vatreno oružje kosmonautima nije neophodno i ono više nije deo njihove opreme. Međutim, mačeta, koja je bila deo naoružanja, i dalje je u upotrebi. (Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.