POGUBLJEN UBICA KOJI JE ZAKLAO DEVOJČICU (7): Njegove poslednje reči ostavile su sve u čudu!
Mark Samra, Foto: Death Penalty Information Center

mark samra

POGUBLJEN UBICA KOJI JE ZAKLAO DEVOJČICU (7): Njegove poslednje reči ostavile su sve u čudu!

Samra je u državnom zatvoru u Atmoreu primio smrtonosnu injekciju

Objavljeno:

Savezna američka država Alabama pogubila je u četvrtak 41-godišnjeg Majkla Brendona Samru koji je osuđen na smrt zbog ubistva četiri osobe 1997. godine, javlja CBS news.

Samra i njegov prijatelj Mark Djuk osuđeni su za ubistvo Djukovog oca, očeve devojke i njene dve ćerke. Djukovog oca i njegovu devojku su ustrelili, a devojčicama su prerezali grkljan.

Prema optužnici, Djuk je isplanirao ubistva jer se ljutio na oca zbog toga što mu on nije dopuštao da koristi njegov kamionet.

I Djuk i Samra prvo su osuđeni na smrt, no Djukova je kazna promenjena jer je u vreme ubojstva imao samo 16 godina, dok je Samra tada imao 19. Vrhovni sud je kasnije zabranio pogubljenje zatvorenika koji su u vreme počinjenog zločina bili mlađi od 18 godina.

Samra je predao zahtev za odlaganje izvršenja smrtne kazne jer je smatrao da je manje odgovoran za ubistva od njegovog prijatelja Djuka, no njegov zahtjev je odbijen.

Prema sudskim dokumentima, Mark Djuk upucao je oca u glavu, a njegov prijatelj Samra ustrelio je očevu devojku. Ona je preživela prvi napad i pobjegla u kupatilo, gde ju je Djuk ponovno upucao.

Djuk je zatim nožem prerezao grkljan njenoj 6-godišnjoj ćerki, a Samra sedmogodišnjoj.

Samra je u državnom zatvoru u Atmoreu primio smrtonosnu injekciju i proglašen je mrtvim u 19:33 po lokalnom vremenu.

U svojoj poslednjoj izjavi Samra je zahvalio Isusu.

- Hteo bih zahvaliti Isusu za sve što je učinio za mene. Amen - rekao je Samra pred smrt.

Nakon što je primio smrtonosni koktel, Samra se umirio. Nekoliko puta je duboko udahnuo, a glava mu se blago pomaknula. Tada je jedan službenik proverio je li još uvek pri svesti.

Nekoliko sati pre izvršenja smrtne kazne Samra se susreo s prijateljima i sveštenikom, a u sredu je poslednji put telefonom razgovarao sa svojim ocem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.