SAM JE IZABRAO SMRT ELEKTRIČNOM STOLICOM: Njegova poslednja želja bila je jako neobična
Edmund Zagorski, Foto: Reuter

edmund zagorski

SAM JE IZABRAO SMRT ELEKTRIČNOM STOLICOM: Njegova poslednja želja bila je jako neobična

Smatrao je da je to brži i manje mučan način umiranja

Objavljeno:

Edmund Zagorski (63), Amerikanac osuđen na smrtnu kaznu zbog dvostrukog ubistva 1983. godine, pogubljen je u četvrtak na električnoj stolici, u strogo čuvanom zatvoru u Nešvilu.

Njegova poslednja želja bile su ukiseljene svinjske nogice i svinjski repovi za večeru. Kad su ga, nekoliko trenutaka pre pogubljenja, upitali ima li šta za da poruči, samo je rekao:

- Rasturimo to!

Zagorski je insistirao da ga smaknu na električnoj stolici, a ne smrtonosnom injekcijom, metodom koja se koristi u novije vreme. Smatrao je da je to brži i manje mučan način umiranja.

Svedocima pogubljenja, među kojima su bile i porodice njegovih žrtava, smejao se u lice. Kad je struja počela da prolazi njegovim telom, nije se ni pomakao.

Nakon što ga je 15 sekundi treslo 1750 volti, Zagorski je i dalje disao. Ubijen je u drugom puštanju struje koje je takođe trajalo 15 sekundi.

Postao je tako druga osoba u Tenesiju koju su pogubili na električnoj stolici od 1960. godine. Prema zakonu te države, svi zatvorenici koji su počinili zločin pre 1999. godine mogu birati između injekcije i stolice, piše "Dejli mejl".

Zagorskog su osudili davne 1983. zbog ubistva dvoje muškaraca koji su kod njega došli da kupe marihuanu. Upucao ih je, opljačkao, a onda im izrezao grkljane.

.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.