IZA PORODIČNE FOTOGRAFIJE SA ODMORA KRIJE SE MRAČNA PRIČA Putovanje je pošlo po zlu, a pakao je nastupio u SMEŠTAJU
Skeniranje je otkrilo kameru, a zatim i live feed!, Foto: Printscreen

neverovatno

IZA PORODIČNE FOTOGRAFIJE SA ODMORA KRIJE SE MRAČNA PRIČA Putovanje je pošlo po zlu, a pakao je nastupio u SMEŠTAJU

Skeniranje je otkrilo kameru, a zatim i live feed

Objavljeno:

Nakon što su uzeli smeštaj preko Airbnba u irskom Corku, porodica iz Novog Zelanda ostala je u šoku kad su pronašli skrivenu kameru koja je prenosila uživo iz dnevne sobe.

Nealie i Andrew Barker iz Aucklanda bili su usred 14-mesečnog putovanja Evropom kad su stigli u Cork sa svoje četvoro dece i nećakinjom. Kad su se raspakirali Andrew, koji radi u IT industriji, pregledao je Wi-Fi mrežu u kući.

Skeniranje je otkrilo kameru, a zatim i live feed. Prateći ugao snimanja, porodica je pronašla kameru, skrivenu u nešto što je izgledalo kao dimni alarm ili detektor ugljičnog monoksida.

"Bio je to takav šok. Ozbiljno je bio užasan osećaj", rekla je Nealie za CNN.

Nazvala je Airbnb kako bi prijavila kameru. "Nisu imali nikakav savet za nas preko telefona", rekla je. "Devojka je samo rekla da ako otkažemo unutar 14 dana da nećemo dobiti novac nazad."

Andrew Barker zatim je nazvao vlasnika kuće. Kad mu je rekao za kameru, ovaj mu je samo poklopio. Kasnije ga je nazvao i tvrdio da je to bila jedina kamera u kući.

"Nismo osetili olakšanje zbog toga", rekla je Nealie, dodavši kako je domaćim odbio da potvrdi je li snimao prenos uživo ili zvuk.

Porodica se preselila u obližnji hotel i nazvala Airbnb sledeći dan. "Još uvek nisu shvatali ozbiljnost problema. Tretirali su nas kao da smo otkazali rezervaciju", dodala je.

U konačnici, Airbnbov tim za poverenje i sigurnost obećao je provesti istragu i privremeno je uklonio domaćina.

Nealie kaže da joj se Airbnb nije više javio. Nakon što je stigla do njih dve nedelje kasnije, firma joj je rekla da je domaćin "oslobođen" te da je njegova nekretnina ponovo na njihovim stranicama.

Tek nakon što je o svemu tome pisala na Facebooku, o čemu su prvo izvestili lokalni novozelandski mediji, Nealie kaže da je domaćin trajno uklonjen s platforme.

U saopštenju za CNN, Airbnb rekao je kako je sigurnost i privatnost - online i offline - njihov prioritet. "Airbnb pravila strogo zabranjuju skrivene kamere u oglasima i izveštaji o svim kršenjima uzimamo vrlo ozbiljno. Konačno smo uklonili ovog lošeg glumca s naše platforme."

"Naša prvotna reakcija na rešavanje ovog incidenta ne zadovoljava visoke standarde koje smo sami postavili, a izvinili smo se porodici te im refundirali sredstva u potpunosti. Airbnb do sad beleži više od pola milijarde dolazaka gostiju, a negativni incidenti su neveroatno retki."

Porodica Barker trenutno se nalazi u Budimpešti. "I sad smo u Airbnbu", kažu.

"Postali smo mnogo oprezniji", rekla je Nealie, savetujući druge putnike da nauče da skeniraju mreže za skrivene kamere. "Smatramo da ljudi moraju shvatiti da je tržište putovanja u velikoj meri neregulisano i suočite li se s problemom snimanja, morate poduzeti sve korake na odgovarajući način."

BONUS VIDEO:

VI SLUŠATE RADIO PLJAČKU! Lopovi upali u stanicu i opelješili sve odreda! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.