NAŠE PREZIME ĆE IZUMRETI! Roditeljima poginuo vojnik sin jedinac, nakon smrti imali su NEOBIČAN ZAHTEV
Pier Žu je nastradao, Foto: NBS News printscreen

nesvakidašnje

NAŠE PREZIME ĆE IZUMRETI! Roditeljima poginuo vojnik sin jedinac, nakon smrti imali su NEOBIČAN ZAHTEV

"Želimo i dalje da imamo deo njega"

Objavljeno:

Roditelji Pitera Žua (21), nedavno poginulog američkog kadeta, od suda su zatražili dopuštenje da uzmu spermu svoga sina kako bi "sačuvali deo njega u detetu koje će možda jednom da živi".

Pitera su proglasili mrtvim u prošlu sredu, četiri dana nakon što je doživeo nesreću na skijanju. Slomio je kičmu što je dovelo do prekida dovoda kiseonika u mozak.

Roditelji žele da uzmu njegovu spermu do petka ujutro, pre nego mu, u petak poslepodne, izvade organe za donaciju, piše NYPost.

- Želimo i dalje da imamo deo njega, da i dalje širi sreću koju nam je doneo. On je jedino muško dete u porodice Žu, ne uzmemo li njegov genetski materijal, prezime će izumreti - kažu roditelji.

Sudija je naredio medicinskom osoblju da od Petera uzmu spermu, ali da je sačuvaju i ne daju roditeljima pre saslušanja na sudu zakazanog za 21. mart.

Ovakvi zahtevi roditelja su retki, ali u SAD-u su se s time već susretali. Poznat je i slučaj iz 2009. godine kada je 21-godišnji Nikolas Evans umro tokom tučne u baru. Njegova majka Misi Evans dobila je od suda dopuštenje na osnovu kojega je urolog uzeo njegovu spermu za eventualnu surogat majku koja će Misi roditi unuka.

Prvo uspešno uzimanje sperme nakon smrti zabeleženo je 1980. godine.

bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.