OVAJ DEKA (87) TRAŽI POSAO: Morao je da izađe iz penzije kako bi bolesnoj ženi platio lečenje!
Foto: News 5 Cleveland pintscreen

naličje amerike

OVAJ DEKA (87) TRAŽI POSAO: Morao je da izađe iz penzije kako bi bolesnoj ženi platio lečenje!

Iako Džilejn kaže kako ne želi da se Robert vrati na posao, s njihovim "zbilja skupim" medicinskim računima, koji još i rastu, njen verni muž nije video drugog izbora

Objavljeno:

Malo drugačiju sliku o životu u Sjedinjenim Američkim Državama prikazuje priča Roberta Bloksona.

Kako ženi pomogao da plati medicinske račune, Robert Blokson želi da izađe iz penzije.

Međutim, umesto pomaganja drugima s finansijskim planiranjem kao što je radio godinama, 87-godišnjak cilja na radno mesto vozača kamiona.

- Svašta mi je pomalo, ali uglavnom ne mogu baš da hodam, i imala sam neki rak dojke. Upravo mi je dijagnostifikovana astma pa imam problema s disanjem. Bila sam u bolnici dva puta prošlog meseca. Pa se čini da se sve raspada... - govori Robertova supruga Džilejn Blokson za People.

Par je prodao većinu toga što su posedovali kako bi mogli da plate medicinske račune otkako se Džilejnino zdravlje pogoršalo. Takođe, preselili su se u stan u kojem je 87-godišnjakinji lakše da se kreće okolo.

Sve više i više Amerikanaca u zlatnim godinama izlazi iz penzije i traže posao. U poslednjih 12 meseci, oko 255 hiljada 85-godišnjaka i starijih bili su prijavljeni na birou, piše The Washington Post.

Mnogi penzioneri našli su poslove kao farmeri, rančeri, knjižničari i računovođe, a neki, poput Roberta, žele da postanu vozači.

- Uvek sam voleo da vozim pa sam shvatio da bih mogao da zaradim neki novac vozeći - kazao je Robert za WEWS.

Kako u industriji nedostaje vozača, firme pozdravljaju priliv zaposlenih svih starosti, kako bi mogle da ispune zahtjve online prodaja kompanija poput Amazona.

Iako Džilejn kaže kako ne želi da se Robert vrati na posao, s njihovim "zbilja skupim" medicinskim računima, koji još i rastu, njen verni muž nije video drugog izbora.

- Nadala sam se da neće morati da radi to, ali on to vidi kao izlaz. Teško je, sigurno, ali teže je njemu jer se brine i za mene i za kuću. Sve što mogu je da spremam obroke za njega.

Dok je posao vozača poznat po nepredvidljivom rasporedu, Robert kaže kako se nada da će naći posao lokalno i moći raditi vikendima kako bi se mogao i dalje brinuti za suprugu.

Nakon što se priča pojavila na internetu, gotovo ekspresno pokrenuta je GoFundME kampanja, u kojoj je u samo jednom danu prikupljeno već više od 9 hiljada dolara, od 10 hiljada dolara koliko je cilj.

Kad su je pitali što najviše voli na Robertu iz njihovih više od 60 godina braka, Džilejn je rekla kako je previše stvari za biranje.

- Ne znam gde bih počela. Još uvek ga volim kao na početku, on je jako dobar čovek, jako iskren, pošten i veran. Ima sve dobre stvari koje volite na čoveku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.