ZBOG OVE ŽENE SU SE UBIJALI SVI LJUBAVNICI: Zbog njene LEPOTE presuđivali SAMI SEBI, pa je i ONA URADILA ISTO
Dalida, Foto: Printscreen / Instagram / globaljukebox

ispovest

ZBOG OVE ŽENE SU SE UBIJALI SVI LJUBAVNICI: Zbog njene LEPOTE presuđivali SAMI SEBI, pa je i ONA URADILA ISTO

Pevačica ne može da podnese ovu vest i pada u depresiju, a često ima i trenutke gubitka pamćenja.

Objavljeno:

Tokom svoje tridesetogodišnje karijere Dalida je postala velika međunarodna zvezda. Njen glamurozni život i tragična smrt 1987. godine učinili su Dalidu kultnom figurom za novije generacije koje ovu divu nisu mogle da prate pedesetih godina prošlog veka kada je bila na vrhuncu slave.

Rođena kao Jolanda Điljoti, Dalida je odrastala u srećnoj porodici. Kao beba od deset meseci dobila je tešku infekciju oka koja joj je uništila vid. Do svoje 8. godine imala je dve operacije i nosila je naočare. Zbog toga je imala ozbiljne komplekse pa je s 13 godina odlučila da će svet radije videti kao mrlju nego da joj naočare kvare izgled i prestala je da ih nosi.

Ubrzo se prijavljuje na izbor za mis Egipta i pobeđuje, što joj otvara vrata svih filmskih studija u Egiptu. Međutim, Dalidu uočava francuski reditelj Mark de Žastin i mlada devojka putuje u Pariz u potrazi za slavom. Ipak, njen život u glavnom gradu Francuske bio je daleko od glamuroznog. Zbog besparice Dalida je bila usamljena i izolovana. Zbog toga se odlučuje na časove pevanja. Ubrzo počinje da peva po klubovima, a nedugo zatim njen talenat biva zapažen.

Dalida je prvi singl "Madona" snimila 1955. godine. Pesma je prošla i više nego dobro, ali njen drugi singl "Bambino" postao je svetski hit, čime je Dalida postala diva za sva vremena. U to vreme Dalida se upustila u strastvenu vezu sa svojim menadžerom Lucijenom Morisom, koji je u to vreme bio oženjen.

Sledećih godina Dalida ima nekoliko vrlo uspešnih turneja, osvaja nagrade, niže uspehe. Njena slava prelazi granice Francuske. Nakon velikog uspeha, Dalida odlazi u Egipat i tamo je dočekana kao kraljica. Tadašnji magazin dodelio joj je laskavu titulu "Glas stoleća". Nakon velikog uspeha u domovini, vraća se u Francusku, gde nastavlja vezu sa svojim menadžerom. Dalida već gubi strpljenje, jer Lucijen ne može da se razvede od žene. Međutim, do braka će ipak doći aprilu 1961.

Cela njena porodica doputovala je iz Egipta kako bi prisustvovala venčanju. Samo nekoliko meseci nakon venčanja, Dalida odlazi u Kan na nastup i tamo upoznaje Džina Sobijeskog, u kog se ludo zaljubljuje. Ta zaljubljenost dovodi Dalidin brak u krizu i razvodi od tadašnjeg supruga, koji je kasnije počinio samoubistvo.

Dalida nakon toga prekida i svoju vezu sa Džinom iako u njihovoj ljubavi nije bilo prepreka. Pevačica odlučuje da radikalno promeni svoj imidž. Od rasne brinete postaje bombastična plavuša. Novu frizuru prati i novi muzički pravac. Uskoro u njen život ulazi Luigo Tenzo, mladi muzičar, s kojim Dalida započinje ljubavno putovanje. Par se priprema za muzičko takmičenje u San Remu. Takmičenje se završilo neslavno za oboje, što mladu pevačicu uništava. Luigo se napije, svađa sa žirijem takmičenja, odlazi u hotelsku sobu i počini samoubistvo.

Dalida je potpuno skrhana Luigijevom smrću i nekoliko meseci kasnije pokušava da i sama počini samoubistvo. Počinje period duhovnog traženja. Dalida sve češće putuje u Indiju, savetuje se s guruom. Svoju karijeru ne zapostavlja nijednog trenutka. Nedavna opsednutost čitanjem i istraživanjem sopstvene psihe rezultira originalnim tekstovima pesama. Dalidine pesme bude neverovatno duboke misli.

Već 1972. godine Dalida je postigla svoj duhovni mir. Karijera napreduje. Ubrzo snima legendarnu pesmu "Parole Parole" s Alenom Delonom i postaje globalno popularna. Nakon godinu dana vraća se i ulazi u studio kako bi snimila nove pesme, ali tamo saznaje tužnu vest da je njen bivši ljubavnik Ričard počinio samoubistvo.

Pevačica ne može da podnese ovu vest i pada u depresiju, a često ima i trenutke gubitka pamćenja. Uprkos velikim zdravstvenim problemima, pevačica je nastavila turneju 1984. godine. No ubrzo je prekida da ode na operaciju oka. Nakon kratke pauze, pevačica se vraća na scenu, ali ovoga puta u ulozi glumice u filmskom klasiku. Kritičari su hvalili njen angažman.

U to vreme pevačica je započela ljubavnu romansu sa svojim doktorom, koja se opet završila tragično za nju. Ovaj put Dalida se nije oporavila od ljubavnog brodoloma - počinila je samoubistvo 3. marta 1987. godine. U oproštajnom pismu je pisalo: "Oprostite mi, život mi je postao nepodnošljiv..."

07:07

ŠAMAR, ŠOK, NISAM MOGLA NI DA PLAČEM! BOLNA ISPOVEST majke čiju ćerkicu nisu primili u vrtić! Direktor joj uputio BRUTALNE reči

(Espreso/Blic žena/Story.hr/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.