MOZGALICA KOJU SAMO PRAVI GENIJALCI MOGU DA REŠE: Da li znate koja je PRINCEZA sa slike LAŽNA?
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram/ininferno_

mozgalica

MOZGALICA KOJU SAMO PRAVI GENIJALCI MOGU DA REŠE: Da li znate koja je PRINCEZA sa slike LAŽNA?

Pokušajte da rešite ovu mozgalicu

Objavljeno:

Mozgalice i optičke iluzije su efikasne u stimulisanju mozga i poboljšanju kognitivnih funkcija, što ih čini vrednim alatom za one koji žele da održe svoj um oštrim i aktivnim. Učešće u igrama mozga može dovesti do povećanja kapaciteta razmišljanja, što rezultira poboljšanim kognitivnim sposobnostima, bržim razmišljanjem i većim nivoom koncentracije.

Pored toga, igranje igara za mozak može da vam pomogne da povećate samopouzdanje i smanjite nivo stresa dok rešavate izazovne probleme i postižete uspeh. Redovnim treniranjem mozga takođe možete poboljšati opšte zdravlje mozga i smanjiti rizik od kognitivnog pada kasnije u životu. Dakle, bez obzira da li želite da poboljšate svoje mentalne performanse ili jednostavno tražite zabavan i privlačan način da vežbate svoj um, igre mozga su odlična opcija.

Mozgalice se često smatraju zdravim jer pokreću vaše kognitivno razmišljanje i omogućavaju vašem mozgu da razmišlja izvan okvira. Ali pazite da ne naprežete oči!

Mozgalica
foto: Printscreen/Instagram/ininferno_

Potrebno je da samo dobro pogledate sliku na kojoj se nalaze tri devojke. Ali samo dve su prave princeze, a jedna je lažna. Na vama je da primetite detalj koji otkriva tačan odgovor na pitanje koja princeza je lažna.

Znamo da bi dodavanje vremenskog ograničenja moglo dodati više uzbuđenja vašem izazovu, ali svakako jeste. Pažljivo pogledajte sliku koju smo potvrdili u nastavku; sada pokušajte da pogodite odgovor u roku od nekoliko sekundi. Vreme počinje sada: 1, 2, 3…

Kako znate da li je to pravi odgovor?

Vizuelni prikazi koje prikupite iz informacija pomenutih ovde mogu stvoriti drugačiju percepciju u vašem mozgu. Ovo se može dogoditi ako imate drugačiji odgovor u svojoj glavi. Na kraju krajeva, vrlo je uobičajeno da opažamo alternativna značenja za jednostavnu sliku. To znači da imate viši IQ nivo.

Rešenje

U pitanju je devojka u roze haljini koja stoji desno, a detalj koji je odaje je tijara koju nosi na glavi. Ona je, naime napravljena od srebra, te to navodi na zaključak da je ona lažna princeza.

Bonus video: Raša i Seka komentarišu jelo

00:38

Raša i Seka komentarišu jelo

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.