SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA OTIŠLA NA RUTINSKI PREGLED, A DIJAGNOSTIFIKOVALI JOJ SMRTNU BOLEST: 1 SIMPTOM je bio SIGNAL
Devojčica, Foto: Printscreen/Instagram/hello_jacquelyn

tuga

SEDMOGODIŠNJA DEVOJČICA OTIŠLA NA RUTINSKI PREGLED, A DIJAGNOSTIFIKOVALI JOJ SMRTNU BOLEST: 1 SIMPTOM je bio SIGNAL

Očni lekar uputio je devojčicu na još jedan specijalistički pregled u Teksaškoj dečjoj olnici, gde su lekari ustanovili da ima pedijatrijsku makularnu degeneraciju.

Objavljeno: 09:34h

Sedmogodišnja devojčica požalila se majci na neobičan simptom, a kad su otišli kod lekara saznali su strašne vesti.

“U to vreme nije bilo drugih znakova da nešto nije u redu s Islom. Žalila se na zamućen vid, da ne vidi daljinu, ali to nije bilo nešto neobično za dete”, rekla je njena majka.

Očni lekar uputio je devojčicu na još jedan specijalistički pregled u Teksaškoj dečjoj olnici, gde su lekari ustanovili da ima pedijatrijsku makularnu degeneraciju. Urađeno je zatim genetsko testiranje koje je otkrilo uzrok problema.

“Uzeli su joj bris usta i zakazali nam kontrolni pregled, u terminu kada će se znati i rezultati genetskog testa”, dodala je majka.

Devojčici je dijagnostikovana Batenova bolest, fatalan neurodegenerativni poremećaj koji počinje u detinjstvu. Deca koja se bore sa ovim oboljenjem pate od epileptičnih napada, progresivno gube motorne funkcije, vid i mentalne sposobnosti, mogućnost kretanja i sposobnosti komunikacije.

Isla danas ima 10 godina i izgubila je 90 odsto vida. Njeni roditelji su rekli da se hrabro nosi sa svime. “Ona i dalje uživa u omiljenim aktivnostima kao što su plivanje, ples, video-igrice i prilagodila se svojoj trenutnoj nivoi vida", rekla je njena majka, piše Independent.

01:12

TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR!

(Espreso/blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.