ULOVIO JE RIBU, A ONDA JE POGLEDAO U NJENE ZUBE: Ostao je FRAPIRAN zbog prizora, KAKO JE MOGUĆE? (FOTO)
Riba, Foto: Printscreen/Instagram/okwildlifedept

ŠOK

ULOVIO JE RIBU, A ONDA JE POGLEDAO U NJENE ZUBE: Ostao je FRAPIRAN zbog prizora, KAKO JE MOGUĆE? (FOTO)

Na društvenim mrežama kruže fotografije ulova dečaka po imenu Čarli Klinton, a objavljene su i na Instagram profilu Odeljenja za zaštitu divljih životinja Oklahome (ODWC). Izglednom, riba podseća na piranu, ali je mnogo važnije da njeni zubi izgledaju kao ljudski

Objavljeno: 11:33h

Životinjski svet je čudesan, očaravajući, ali ponekad ume da bude bizaran. Danas se bavimo takvim primerom, tačnije ribom koja je šokirala internet, a upecana je u jezeru nadomak Oklahome (SAD).

Na društvenim mrežama kruže fotografije ulova dečaka po imenu Čarli Klinton, a objavljene su i na Instagram profilu Odeljenja za zaštitu divljih životinja Oklahome (ODWC). Izglednom, riba podseća na piranu, ali je mnogo važnije da njeni zubi izgledaju kao ljudski.

Stručnjaci su potvrdili da riba pripada vrsti paku koja se najčešće pronalazi u Južnoj Americi, a bliski je rođak ozloglašenih pirana.

Ujedno podsećaju da je paku i ranije završavao u mrežama ribolovaca u Oklahomi, prenosi Times Now News.

“Verujemo da su ljudi kupovali paku ribe kao kućne ljubimce, a potom ih puštali u prirodu”, objasnili su nadležni.

Istovremeno, praksa puštanja egzotičnih ljubimaca naišla je i na kritike.

“Reč je o invazivnoj vrsti koja može da nanese štetu lokalnom ekosistemu”, saopštio je ODWC i zatražio od ribolovaca da prijave svaki slučaj.

Čarlijev ulov šokirao je korisnike društvenih mreža koji su ostavili brojne komentare.

“Ribe sa ljudskim zubima izgledaju uznemirujuće”, napisao je jedan, a drugi se nadovezao: “Paku koristi zube poput ljudi, za drobljenje i konzumiranje hrane. Nažalost, u Južnoj Americi je poznato da mogu kastrirati muškarce koji plivaju u vodi”.

03:14

NIZAK VODOSTAJ MUKA ZA RIBOLOVCE! Nautičar za Kurir TV: Visoke temperature prave poseban problem, na 28 stepeni RIBA JE SKUVANA!

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.