OTKRIVENO NAKON TAČNO KOLIKO VREMENA ŽENE ZAMRZE SE*S: Muškarci nisu imali pojma, BROJKA ŠOKIRA
Ilustracija, Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

MORATE ZNATI

OTKRIVENO NAKON TAČNO KOLIKO VREMENA ŽENE ZAMRZE SE*S: Muškarci nisu imali pojma, BROJKA ŠOKIRA

Evo zašto ženama brzo dosadi odnos sa istim partnerom, i nakon koliko vremena

Objavljeno: 09:58h

Opšte je poznato da je za dobar i zdrav bračni odnos neophodan i dobar seks. Da biste održali odnos sa patnerom neophodno je da održavate i odnose u krevetu.

U istraživanju koje su sproveli naučnici sa Univerziteta Southampton i Univerziteta u Londonu, otkriveno je da ženama seks sa istim muškarcem postaje dosadan nakon godinu dana veze. Studija je obuhvatila više od 10.000 ispitanika iz Velike Britanije, koji su intervjuisani o svom seksualnom životu i promenama u interesovanju za vođenje ljubavi tokom vremena.

Anketa je sprovedena među 4839 žena i 6669 muškaraca u dobi od 16 do 74 godine. Rezultati su pokazali da žene gube interes za seksualni odnos mnogo ranije u vezi u poređenju sa muškarcima. Prema studiji, prosečna žena izgubi interes za seksualnost već nakon 12 meseci veze sa partnerom.

Ljutnja, Seks, Svađa, Ljubav
foto: Anna Bizo / Alamy / Alamy / Profimedia

Mnoge žene su priznale da su izgubile interesovanje za seksualni odnos tokom prve godine nakon rođenja deteta, kao i zbog brige o maloj deci mlađoj od pet godina. Nedostatak emocionalne povezanosti sa partnerom, loša komunikacija i zdravstveni problemi su takođe česti razlozi za smanjenje seksualne želje.

Među razlozima za gubitak interesovanja žena za seksualni odnos su i arogantno ponašanje partnera, kao i nove tetovaže ili piercing na telu. Takođe su spomenuta i loša iskustva iz prethodnih seksualnih odnosa, pa čak i nasilan seks. U anketi je 34 odsto žena priznalo da nemaju interes za seks.

Autori studije sugerišu da se fokus žena često premešta sa partnera i veze na dete, što može biti faktor koji utiče na smanjenje interesovanja za seks. Nasuprot tome, samo 15 odsto muškaraca je navelo da im je seks dosadio prema rezultatima istraživanja. Ovi nalazi su objavljeni u časopisu British Medical Journal Open.

02:10

SEKSOLOG ZAPLAKAO KAD JE VODITELJ SPOMENUO ČIPS SA UKUSOM VAGINE: Šok u emisiji uživo, evo šta se desilo

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.