OVO POTOPITE U VODU I NJOM ZALIVAJTE CVEĆE: Posle toga će bujati kao ludo, rezultat će vas ODUŠEVITI
Muškatle, Foto: RINA

SJAJNO

OVO POTOPITE U VODU I NJOM ZALIVAJTE CVEĆE: Posle toga će bujati kao ludo, rezultat će vas ODUŠEVITI

Svako ko ima orhideju zna koliko ova čarobna biljka oplemeni životni prostor.

Objavljeno: 16:20h

Nije komplikovana za gajenje, ali je važno da sve radite striktno po pravilima – od izbora saksije koja mora biti providna, pa sve do presađivanja i zalivanja.

Posebno izazovna može da bude prihrana biljke i treba biti obazriv sa đubrivima koje kupujete za cveće.

Kako biste izbegli negativne posledice i smanjili hemikalije, možete napraviti prirodnu prihranu za orhideju od samo jedna namirnice – pirinča. Tri šake pirinča potopite u 1 litar vode. Promešajte i ostavite da odstoji nekoliko sati, a zatim procedite.

terasa
foto: BETA/ZELENILO BEOGRAD

Pirinčana voda je puna hranljivih sastojaka, vitamina i minerala, pa će pozitivno uticati na razvoj biljke i podstaći je da cveta obilno i dugo. Možete koristiti i vodu u kojoj se kuvao pirinač, ali je nikako ne solite.

Postupak zalivanja podrazumeva da orhideju stavite u veći tanjir ili posudu, a onda postepenoi zalivate. U dnu posude će se skupljati tečnost, pa u njoj držite orhideju oko 10-ak minuta da se zemlja natopi. Pazite da tokom zalivanja ne ukvasite liske. Uklonite saksiju iz posude, neka se procedi voda iz nje, a onda stavite ispod saksije suvu posudu.

Pošto ćete za jednu orhideju istrošiti samo oko 300 ml vode, ostatak možete sipati u posudu za led i zamrznuti. Dobijene kockice leda od pirinčane vode, kasnije možete po jednu stavljati na zemljište i orhideji obezbediti novu prihranu.

Prihrana orhideje sa pirinčanom vodom preporučuje se jednom na svake dve nedelje,.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.