OVAKO SE PRAVI TRADICIONALNI SARAJEVSKI ĆEVAP: Za ovaj specijalitet se NE KORISTI mleveno MESO već OVO
Ćevapi, Foto: Profimedia

preukusno!

OVAKO SE PRAVI TRADICIONALNI SARAJEVSKI ĆEVAP: Za ovaj specijalitet se NE KORISTI mleveno MESO već OVO

Danas postoji milion recepata za ćevape, ali malo ko zna da napravi one prave sarajevske.

Objavljeno:

Iznenadite svoje ukućane i napravite im ovaj delikates za ručak!

Sastojci:

  • 1,5 kg junetine
  • 500 g jagnjetine
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 40 g soli
Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Priprema: Meso isecite na kocke, pa posolite. U šerpu stavite očišećene i cele čenove belog luka, pa dodajte 100 ml vode i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim ostavite da se tečnost ohladi i prelijte preko mesa. Promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite meso u preko noći u frižideru. Nakon toga meso baš sitno iseckajte, pa ponovo pokrijte i ostavite da odstoji na sobnoj temepraturi još nekih 4-5 sati, a onda u smesu dodajte sodu bikarbonu i dobro promešajte. Oblikujte ćevape i grilujte ili pecite.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.