preukusno!
OVAKO SE PRAVI TRADICIONALNI SARAJEVSKI ĆEVAP: Za ovaj specijalitet se NE KORISTI mleveno MESO već OVO
Danas postoji milion recepata za ćevape, ali malo ko zna da napravi one prave sarajevske.
Iznenadite svoje ukućane i napravite im ovaj delikates za ručak!
Sastojci:
- 1,5 kg junetine
- 500 g jagnjetine
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 40 g soli
Priprema: Meso isecite na kocke, pa posolite. U šerpu stavite očišećene i cele čenove belog luka, pa dodajte 100 ml vode i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim ostavite da se tečnost ohladi i prelijte preko mesa. Promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite meso u preko noći u frižideru. Nakon toga meso baš sitno iseckajte, pa ponovo pokrijte i ostavite da odstoji na sobnoj temepraturi još nekih 4-5 sati, a onda u smesu dodajte sodu bikarbonu i dobro promešajte. Oblikujte ćevape i grilujte ili pecite.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!