VEĆ 32 GODINE NIJE DOBILA NI KILOGRAM, A JEDE SAMO OVE NAMIRNICE: Žena otkrila TAJNU svoje vitke linije (FOTO)
Žena, Foto: Printscreen Instagram/fruitisbeaut

saveti

VEĆ 32 GODINE NIJE DOBILA NI KILOGRAM, A JEDE SAMO OVE NAMIRNICE: Žena otkrila TAJNU svoje vitke linije (FOTO)

Tajna njene vitke linije je kranje jednostavna

Objavljeno:

Retke su srećnice koje mogu da se pohvale činjenicom da već decenijama održavaju istu kilažu. Australijanka En Ozborn je upravo jedna od tih žena. Ona se pohvalila kako čak 32 godine nije dobila ni jedan jedini suvišni kilogram.

Tajna njene vitke linije je kranje jednostavna, ali malo ko bi je izdržao. Naime, ova žena ne jede aposlutno ništa sem voće. Ona čak ima i dva sina koje odgaja na istom režimu ishrane.

En je meso izbacila iz ishrane 1991. godine, a danas se na njenom meniju nalazi isključivo voće i to u svim prilikama. Ozbornova ne menja ishranu čak ni za praznike. Tada jede osam urmi i pola lubenice, alkohol ne pije nikada, a tečnost koju unosi svodi se na vodu i ceđenu pomorandžu. Mineralnu i gaziranu vodu, kako kaže, čuva za posebne prilike, poput rođendana.

Ova žena ističe da veoma lako podnosi ovaj režim ishrane, dnevno ne prelazi nikada više od 2.000 kalorija i nikada nije gladna. Ona ima 3 obroka i 2 užine, a voće većim delom uzgaja sama. Za doručak pojede recimo 2 papaje, a za užinu pojede 5 velikih smokvi. Za ručak jede 2 avokada, a za večeru joj sleduju 2 veća manga.

Ozbornova je ponosna što je decenijama na voćnoj dijeti

- Osećam se mladom za svoje godine, a mislim da je voćna dijeta u tome svakako pomogla. Uvek sam smatrala da mi voćna dijeta daje toliko energije i ujutru se budim sveža i spremna za početak dana. Uz to trčim 10 km svaki drugi dan, dok redovno hodam 14 km do grada i veoma sam fizički aktivna u bašti. Čak koristim kosilicu sa guranjem, a ne benzinsku, kako bih bila što aktivnija. Zadržala sam istu težinu poslednje 32 godine i još uvek mogu da stanem u odeću koju sam nosila osamdesetih - kaže ova žena, a prenosi San.

En priznaje da se osoba koja započne ovakvu ishranu neće odmah osećati sito na isti način kao kada jede drugu hranu, ali tvrdi da se vremenom organizam navikava, prestaje da oseća gladi i voće postaje dovoljno. Ona za voće nedeljno izdvaja oko 200 dolara, prvenstveno jer kupuje isključivo organsko. Svoje ishrane se ne odriče ni kada je odlazak u restoran u pitanju.

- Ako idemo negde u restoran, unapred naručujem voće ili odnesem svoje voće i zamolim ih da mi posluže na tanjiru kada i svi ostali jedu - kaže ona.

En takođe ističe da ovakvom ishranom lako može da dođe i do povećanja kilaže, zato ona pazi koliko voća pojede dnevno.

- Avokado ima u proseku oko 400 kalorija, tako da ako pojedete dva, to je već 800, a banana ima oko 100 kalorija. Nikada nisam bila na ovom režimu ishrane da bih smršala, već zato što se tako osećam dobro, a to je najvažnije - naglašava ona.

Majke i snajke:

00:49

Majke i Snajke

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.