OVAKO IZGLEDA ŽIVOT PRAVOG HANIBALA LEKTORA: Ovde ŽIVI preko 45 godina, a čuvare PREKLINJE samo jedno
Hanibal Lektor, Foto: Printscreen/Youtube/RottenTomatoesCLASSICTRAILERS

jezivo!

OVAKO IZGLEDA ŽIVOT PRAVOG HANIBALA LEKTORA: Ovde ŽIVI preko 45 godina, a čuvare PREKLINJE samo jedno

Serijski ubica Roberts Modsli nalazi se u staklenom kavezu već više od 45 godina.

Objavljeno:

Ceo svet je čuo za Hanibala Lektora, a ovo je njegova istinita životna priča:

Serijski ubica naučio je da živi u kutiji ispod zatvora u Vejkfildu. Poznat je kao najopasniji britanski zatvorenik, živi u staklenom kavezu, a upravo Robert je ubica koji je inspirisao lik Hanibala Lektora.

Rođen je 1953. godine i život je proveo u sirotištu.

Kao tinejdžer konzumirao je drogu i bio je muškarac kog su "iznajmljivali" za odnose. U detinjstvu otac ga je fizički zlostavljao jer je stajao u odbranu svoje braće, a majka je bila zavisnica od kokaina. Pored toga bio je i seksuano zlostavljan. Nekada ga je i otac zatvarao u sobu i to mesecima, a ulazio je samo kako bi ga tukao. Pokušao je nekoliko puta da se ubije, a lekarima je priznao da čuje glasove kako treba da ubije svoje roditelje.

Sa samo 21 godinu počinio je prvo ubistvo 1974. godine, a onda je ubio još tri osobe u zatvoru. Prva osoba koju je ubio bio je Džon Farel, njegov klijent koji mu je pokrenuo bes kada je pokazao slike dece koju je zlostavljao. Zbog toga je osuđen na doživotni zatvor.

hanibal lektor
foto: Printscreen/Youtube/RottenTomatoesCLASSICTRAILERS

Druga žrtva je bio zatvorenik kog je ubio naoštrenom kašikom. Pogodio ga je pravo u mozak. Brutalnost ubistva donela mu je naziv "Hanibal kanibal". Ubio je zapravo silovatelja sedmogodišnje devojčice, a neki su tvrdili da mu je nakon toga pojeo mozak. Nakon tog ubistva prebačen je u zatvor sa maksimalnom sigurnošću u Jokširu, ali su se tu 1978. dogodila još dva ubistva. Shvatili su da je previše opasan, zbog čega je napravljena posebna ćelija. Nema kontakt ni sa kim osim sa šest čuvara koji ga čuvaju.

1983. prešao je u ćeliju koja je otporna na metke. Kasnije je nazvano staklenim kavezom zbog velike sličnosti sa zatvorom u staklenom kavezu u kom je držan serijski ubica u filmu "Kad jaganjci utihnu". Zapavo, pomenuti film i sniman je prema ovom serijskom ubici. Jedini nameštaj su mu stolica i sto od komprimiranog kartona, a lavabo i sto su pričvršćeni za pod.

Od čuvara je tražio da igraju društvenu igru, nakon što je njegov zahtev da se vrati među druge zatvorenike odbijen.

01:20

SRPSKI GLUMAC SE JAVIO IZ HOLIVUDA USRED NAJVEĆEG ŠTRAJKA: Scenaristi su STRAHU da ih ne zameni VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

(Espreso/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.