LEKARI SU U TRENUTKU SMRTI KOD PACIJENATA OTKRILI ČUDNU STVAR: Ovo OTKRIĆE objašnjava BELU SVETLOST na kraju tunela
Bolnica, Foto: J.M. Guyon - Copyright 2013 / CandyBox / Profimedia.

da li ste znali?

LEKARI SU U TRENUTKU SMRTI KOD PACIJENATA OTKRILI ČUDNU STVAR: Ovo OTKRIĆE objašnjava BELU SVETLOST na kraju tunela

U novoj studiji stručnjaci su otkrili ovu stvar koja ih je iznenadila:

Objavljeno:

Kod fenomena " na korak do smrti" ili ti u trnutku samrti neki pacijenti imaju fenomen belog svetla na kraju tunela.

U novoj studiji naučnici tvrde da su registrovali moždanu aktivnost sličnu svesnoj kod umirućih pacijenata, što daje nove uvide u proces umiranja.

- Živopisno iskustvo koje može proizaći iz disfunkcionalnog mozga tokom procesa umiranja je neuronaučni paradoks. Otkrili smo potencijalne neuropotpise naše svesti - kaže autor studije, neurolog Džimo Bordžigen sa Univerziteta u Mičigenu.

Zapadna Morava, Ovčar Banja, Most, Nesreća, Čačak, Bolnica
foto: RINA

U studiji su korišćeni podaci četiri pacijenta koji su umrli u bolnici dok su im lekari pratili rad mozga na EEG snimcima. Sva četiri pacijenta bila su u komi i nisu reagovali pa se smatralo da im medicinska pomoć nije potrebna. Uz dopuštenje njihovih porodica, aparati za održavanje života su isključeni, nakon čega su oni pretrpeli srčani zastoj i umrli.

Stručnjaci su retrospektivno analizirali podatke o moždanoj aktivnosti u trenucima nakon isključenja aparata do trenutka smrti. Nakon isključenja aparata, dva pacijenta pokazala su povećanje broja otkucaja srca s pojačanom aktivnošću gama-talasa koji se smatraju najbržom moždanom aktivnošću i povezuju sa svešću.

01:32

OGLASIO SE DOKTOR IZ TIRŠOVE ZA KURIR TV: Jedna devojčica i dalje u kritičnom stanju, lekari Intenzivne nege neprekidno uz nju


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.