POPILA LEK KOJI JOJ JE LEKAR PREPISAO A SAD JOJ SE BORE ZA ŽIVOT: Koža joj OTPADA, ne liči na sebe
Lekovi, Foto: Profimedia

tragedija

POPILA LEK KOJI JOJ JE LEKAR PREPISAO A SAD JOJ SE BORE ZA ŽIVOT: Koža joj OTPADA, ne liči na sebe

Kajla Nelson otišla je kod lekata zbog problema sa anksioznošću, a nekoliko nedelja kasnije bore joj se za život!

Objavljeno:

Ova šokantna i nesvakidašnja priča mlade devojke nikoga nije ostavila ravnodušnim!

Ova 23-godišnjakinja je početkom maja otišla u bolnicu sa, zbog alergijske reakcije. Međutim, ubrzo se na njenom telu pojavila eritem i plikovi, praćeni iznenadnim i obimnim ljuštenjem epidermisa.

„Kajla voli da peca, druži se sa prijateljima i provodi vreme sa svojom mačkom Spajrom. Kejla voli život“, piše Mič Rason, koji je napravio GoFundMe prikupljanje sredstava za svoju prijateljicu.

Kajla je otišla u hitnu pomoć početkom maja zbog, kako je mislila, uobičajene alergije. Međutim, nakon daljeg testiranja, ispostavilo se da je razvila izuzetno retku reakciju kože i sluzokože pod nazivom Stevens-Johnsonov sindrom (SJS). U međuvremenu, njeno stanje se drastično pogoršalo.

Šta se dešava sa Kailom Nelson?

Nekoliko nedelja ranije, njen lekar joj je prepisao lek za njenu anksioznost. Kajla ga je uzimala samo nekoliko nedelja, ali je imala izuzetno retku reakciju zvanu SJS. Kako piše Mič, takva alergija se javlja kod manje od broja ljudi koji uzimaju ovaj lek, a sama Kajla je jedan od samo tri pacijenta u celoj Juti (3,3 miliona stanovnika) koji su na njega reagovali na ovaj način.

U galeriji ispod se nalaze fotografije uznemirijućeg sadržaja:

Vitamin D, Vitamin, Vitamini, Kapsule, Tablete, Lekovi, Lek
foto: Profimedia

SJS je izuzetno bolno stanje. Promene u vidu eritema i erozije dovode do nekroze tkiva, a ova bolest je opasna po život. Lekari se od 4. maja bore da Kajla izvuče živu glavu. Ipak može biti teško.

Stevens-Johnsonovog sindrom

Bolest počinje malim osipom koji se vremenom razvija u plikove. One, pak, pucaju, pretvarajući se u otvorene rane. Ove opekotine - jer su najsličnije SJS - pokrivaju ne samo Kajlinu kožu, već i njene oči i uši, usta i grlo. Njena jetra je takođe teško oštećena.

Kajlino stanje se polako popravlja. Sredinom maja je podvrgnuta operaciji kapaka, bez koje bi verovatno izgubila vid. Međutim, čak 30 odsto njeno telo je prekriveno lezijama nalik na opekotine. Doktori veruju da je najgore za Kajlu prošlo, ali još ne znaju šta je čeka u narednim nedeljama.

03:21

LEK ZA SVAKU BOLEST POSTOJI! Antonijević smatra da se nalazi OVDE, a da nas strah sputava: DECA MORAJU TO DA IMAJU U ŠKOLAMA

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.