OŽENJENI KOMŠIJA JOJ JE DANIMA SLAO ZAVODLJIVE PORUKE: A onda joj je stigao SMS...
ilustracija, Foto: Profimedia

DRAMA

OŽENJENI KOMŠIJA JOJ JE DANIMA SLAO ZAVODLJIVE PORUKE: A onda joj je stigao SMS...

Veoma je važno da upamtimo kako svaki naš nepromišljen potez može ostaviti trajne posledice

Objavljeno:

Poverenje se u međuljudskim odnosima teško stiče, a veoma lako gubi. Upravo zbog toga moramo obratiti pažnju na ponašanje i granice kako ne bismo nepromišljenim postupcima povredili osećanja bliskih ljudi.

U emotivnim, partnerskim odnosima poverenje i komunikacija ključni su za uspešnu i zdravu vezu ili brak. Jednom kada se naruše, teško ih je obnoviti i neretko dolazi do kraha ljubavi. Veoma je važno da upamtimo kako svaki naš nepromišljen potez može ostaviti trajne posledice.

Kroz takvu nemilu situaciju prošla je i jedna devojka od 37 godina koja se upustila u nedozvoljenu aferu, ni ne sluteći u kom će to pravcu otići.

- Imam 37 godina, slobodna sam, bez partnera i živim sama. Moj komšija ima 44 godine, oženjen je i ima dvoje dece. Zbližili smo se pre godinu dana. Godinama smo živeli u istoj ulici i kako oboje radimo od kuće, često bih naišla na njega. Uvek je bio prijateljski raspoložen i zajedno smo ćaskali i smejali se. Iako sam ga uvek smatrala privlačnim, znala sam da je oženjen i da se ništa ne može dogoditi među nama. Ali počeo je da postaje sve koketniji i svidela mi se pažnja - počela je priču devojka u anonimnoj ispovesti za San.

Kako dalje navodi, stvari među njima počele se da se dešavaju spontano i njihov kontakt postao je intenzivan.

- Počeli smo da pijemo kafu u mojoj bašti, a zatim smo razmenili brojeve telefona. Ubrzo nakon toga počeo je da mi često šalje poruke. Jedne noći je popio previše i rekao mi da se zaljubljuje u mene. Takođe mi je detaljno rekao šta bi želeo da mi radi u krevetu. To se pretvorilo u redovno dopisivanje i putem poruka u kojima smo stalno flertovali. Uživala sam, ali sam mu jasno stavila do znanja da ne smemo preći granice. Zakleo mi se da briše sve poruke. Ali prošle nedelje sam dobila poruku od njegove žene da zna za našu aferu. Pronašla je poruku koju je zaboravio da izbriše. Rekla je da želi da zna celu istinu i da ne veruje da nismo spavali. Izvinila sam se, ali me je nazvala razaračem porodice. Pokušala sam da ga kontaktiram, ali me je blokirao. Osećam se ostavljeno. Znam da sam pogrešila i osećam se kao budala, ali usamljenija sam nego ikad - priznala je ona tražeći savet kako da se oporavi od celokupne situacije.

Od savetnice za emotivne odnose dobila je nekoliko konstruktivnih predloga kako da prevaziđe sve što se desilo.

- Usamljenost može naterati sve nas da se ponašamo van naših okvira. Svi mi pravimo greške i ništa nećemo dobiti ako osuđujemo i napadamo sebe, osim niskog samopoštovanja. Umesto toga, pokušajte da se povučete i učite iz iskustva. Obratite pažnju na to koliko vam je neprijatno zbog ponašanja, a zatim odlučite da napravite promene. Budite zahvalni što niste dozvolili da to ode dalje. Tvoj komšija je iskoristio tvoju usamljenost. A sada kada je njegova prevara razotkrivena, pobegao je da pokuša da obnovi brak. Pokušajte da ne primate k srcu ono što je rekla njegova žena. Ona je povređena i želi odgovore. Ali ono što se dogodilo pokazuje da žudite za ljubavlju i vezom - poručila je savetnica u kratkom odgovoru.

(Espreso/Srecna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.