NA OVE LJUDE ĆE NAJVIŠE UTICATI RETROGRADNI PLUTON: Važi za planetu SMRTI, evo šta će uslediti
Pluton, Foto: Profimedia

PROČITAJTE

NA OVE LJUDE ĆE NAJVIŠE UTICATI RETROGRADNI PLUTON: Važi za planetu SMRTI, evo šta će uslediti

Ova spora planeta je ušla u znak Vodolije 23. marta, a od 1. maja počinje svoj retrogradni hod. Od 19. novembra 2024. zazuzeće svoju poziciju u Vodoliji za narednih 20 godina.

Objavljeno:

Ipak tokom dobrog dela 2023. i 2024. godine svi ćemo osetiti efekte retrogradnog hoda ove moćne planete. Iako važi za planetu smrti i ponovnog rođenja – uticaj Plutona je sam po sebi neutralan. To je planeta koja elhemizuje energije i transformiše ih, piše Sensa.

Pluton obasjava sve tamne ćoškove i mračna mesta koja nosimo lično i kolektivno. Njegova energija nam pomaže da raščistimo sa prošlošći i transformišemo sebe i planetu: ukoliko to izaberemo!

Pluton u Vodoliji će pokrenuti moćan talas tehnološkog napretka i inovacija i usmeriće nas ka višem i opštem dobru. Budući da je ovo prvi put da Pluton ulazi u novi znak od 2008. godine, ova promena koincidira sa revolucionarnim zbivanjima koja će nas preneti u budućnost. Opet, o kakvoj budućnosti se radi? To zavisi samo od nas! Retrogradni Pluton ima uticaj na sve horoskopske znake, ali ova 4 će posebno osetiti njegovu energiju tokom 2023. i 2024. godine.

Bik

Pluton u Vodoliji će iz korena pomeriti vašu karijeru i reputaciju. Pluton će narednih 20 godina bacati jaku svetlost na vašu 10. kuću – kuću društvenog statusa, ambicije, karijere i položaja. Može se desiti da se neki planovi ili ciljevi koje ste postavljali neće realizovati onako kako ste priželjkivali. Možda ćete morati i da odustanete od nekih standarda ili ćete iskusiti neuspehe. Zadatak Plutona je da prvo uništi i raščisti, pa tek onda da stvara novo. Upravo zato ćete možda doživeti da se "lomove" onoga što ste postavili sebi kao zadatak da biste zakoračili na istinski put sopstvenog uspeha.

Neophodno je da se oprostite i otpustite ono za šta se držite. Iako sve ovo zvuči pomalo zastrašujuće, za vas će biti ujedno i sjajna prilika. Ovaj tranzit Plutona vam daje mogućnost da zaradite mnogo novca, da steknete slavu i moć ukoliko ste spremni da u potupnosti preoblikujete svoju karijeru ili profesiju.

Zapamtite: doslovni prevod imena ove planete sa grčkog je bogatstvo i u narednom periodu ćete prepoznati puteve i načine na koje vas je Pluton upućivao kako biste procvetali i ostvarili svoje potencijale.

Lav

Pluton u Vodoliji će usmeriti reflektore na vaše odnose. U narednih 20 godina ova planeta će vas pogurati da se suočite sa svim kosturima iz svoje prošlosti, posebno ako su vas već dugo sprečavali da izgradite zdravo i dugotrajno partnerstvo. Ukoliko je ovo vaš znak ili podznak, Pluton u Vodoliji će vas povesti na ludu vožnju punu uspeha i padova u ljubavi, prijateljstvima i odnosima sa ljudima. Ali to nije samo po sebi loše za vas.

Tokom ovog tranzita pokazaće se ko su vam pravi prijatelji i saveznici ali isplivaće na površinu i biće vam kristalno jasno ko su vam neprijatelji. Tokom narednih 20 godina izgradićete pouzdanei čvrste odnose sa ljudima koji vaše poverenje i odanost i zaslužuju.

Zapamtite: tokom ovog perioda povezaćete se i sa bogatim i uticajnim ljudima koji će vam postati saveznici, podrška, a moguće i partneri.

Škorpija

Spremite se za velike promene! Pluton u Vodoliji će vam jasno pokazati sve zapuštene ćoškove vaše duše. Ako ste Škorpija u znaku i podznaku, ovaj tranzit će vam omogućiti da se pozabavite porodičnim odnosima – posebno onima koji su uzrok emotivnih tenzija za vas. Pluton je planeta koja transformiše, ali od vas zavisi da li ćete joj dopustiti da vam pomogne u narednih 20 godina! Neophodno je da se oslobodite svih štetnih obrazaca i navika koje ste razvili usled prethodnih iskustava.

Naravno, razvili ste neke mehanizme odbrane od emotivnih trauma ali ti mehanizmi i loše navike vam ne koriste i ako želite da stvorite zdravu porodičnu dinamiku moraćete da ih se rešite. Shvatićete i da je “dom” tamo gde vam je srce i prestaćete da se oslanjate na rodbinu kako biste stekli taj osećaj. Postoji mogućnost nasledstva u narednom periodu, pa eto još jednog načina na koji vam Pluton pomaže.

Zapamtite: da biste izgradili svoj "dom" morate ostaviti iza sebe sve štetne navike koje ste pokupili usput!

Vodolija

Spremite se da postanete nova verzija sebe! Pred vama je planetarno događanje koje mnogi ne dočekaju u ovom životu – Pluton prolazi kroz vaš ascendent (vrh 1. kuće). Nije ni čudo što ni sami sebe nećete moći da prepoznate.

Narednih 20 godina Pluton u potpunosti transformiše vašu 1. kuću – kuću sopstvene ličnosti, osobina i karakteristika. Kada se ovaj period bude završio bićete jači, moćniji i spremniji da svetu pokažete ko ste zapravo. Biće ipak neophodno da “ožalite” ovu staru verziju sebe – osobu od koje morate da se pozdravite kako biste prošli kroz metamorfozu. Ovo neće biti ni brz ni lagan proces ali kao i svaka promena biće uzbudljiv.

(Espreso/Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.