DOK JE SLIKALA ĆERKU NIJE MOGLA NI DA SLUTI ŠTA SE DEŠAVA: Mislila je da se IGRA, a zbog PRAVE ISTINE je ZAPLAKALA
Dete, Foto: Printsceen/Facebook/Stacey Wehrman Feeley

TUŽNO

DOK JE SLIKALA ĆERKU NIJE MOGLA NI DA SLUTI ŠTA SE DEŠAVA: Mislila je da se IGRA, a zbog PRAVE ISTINE je ZAPLAKALA

Majke neretko pokušavaju da "uhvate" fotoaparatom ili telefonom trenutke nestašluka, plesa ili nekih novih talenata svojih mališana, a takva je i Amerikanka Stejsi Fili koja je uslikala svoju ćerku za koju je mislila da pleše

Objavljeno:

U Americi problem oružja postoji već previše dugo. I bez obzira na proteste i skretanje pažnje vlastima, zakon o posedovanju oružja se ne menja. Ova majka je ostala šokirana kada je shvatila koliko to utiče na nedužnu decu koja nikada nisu bila niukakvom kontaktu sa oružijem, a konstantno slušaju o u masovnim napadama širom SAD.

Ova majka se obratila svetu sa vrlo snažnom porukom, nije moglka ni da sluti šta je po sredi kada je sve počelo.

Majke neretko pokušavaju da "uhvate" fotoaparatom ili telefonom trenutke nestašluka, plesa ili nekih novih talenata svojih mališana, a takva je i Amerikanka Stejsi Fili koja je uslikala svoju ćerku za koju je mislila da pleše. Naime, njena devojčica od 3 godine je u tom trenutku bila u toaletu i popela se na WC-šolju, pa je izgledalo kao da pokušava da igra. Mami Stejsi se to u trenutku činilo krajnje simpatično pa ju je uslikala mobilnim telefonom i htela da pošalje suprugu. Devojčica je izgledala nevino i simpatično u žutoj haljinici sa plavo-roze porubom, koja je u gornjem delu imala top i plave bretele. Mama se tog jutra pobrinula i da njena ćerka dugu plavu kosu podigne u neobaveznu punđu.

Devojčica se popela na šolju i rukama se pridržavala za zid, a onda je objasnila mami i šta radi. Žena je bila zapanjena, oči su joj se u trenu napunile suzama, a u startu je odustala od slanja "slatke" fotografije njene mezimice suprugu i familiji.

- Uslikala sam fotografiju jer sam u početku mislila da je zabavna, ali slomila sam se u trenutku kada mi je ćerka objasnila šta radi. Ono što je radila je vežba za napad! Tačnije uputstva šta deca u vrtuću treba da rade ako se zadese u toaletu u trenutku masovnog napada na decu. Sva nevinost moje trogodišnjakinje je u tom trenutku nestala, njeno detinjstvo je nestalo - napisala je očajna majka uz fotografiju koju je podelila na društvenim mrežama kao upozorenje.

Naime, budući da se s vremena na vreme u Americi dešavaju masakri i to, nažalost, sve češće u školama i vrtićima, vaspitači su sproveli obuku i kod dece najnižih uzrasta. Poznato je, inače, da u mnogim državama SAD oružje može da se kupi bez ikakve dozvole i provere, što je još jedan od razloga njegovog masovnog korišćenja. Deca se u vrtićima tako uče da se u slučaju terorističkog ili bilo kog drugog napada, ukoliko se nađu u toaletu, sakriju. Rečeno im je da budu tihi i da se obavezno popnu na WC-šolju kako im se stopala ne bi videla i kako bi potencijalni napadač pomislio da u kabini nema nikoga.

- Političari, pogledajte ovo. Ovo je vaše dete, ovo su vaša deca, vaši unuci, vaši praunuci i buduće generacije. Živeće i odrastati u svetu oblikovanom vašim odlukama. Imaju jedva 3 godine i kriju se u toaletu dok stoje na WC šoljama! Šta je ovoj deci teže, da dugo ćute i budu mirni ili da održavaju ravnotežu kako bi se sakrili i tako da se ne otkriju potencijalnom ubici. Niko ne kaže da će kontrola oružja eliminisati 100 odsto kriminala. Međutim, možda, samo možda, kontrola oružja će sprečiti jedan do 2 odsto ili čak 50 odsto nesreća. Ne znamo ako ne pokušamo - zavapila je Stejsi u opisu fotografije.

Ta žena se, inače, zalaže za kontrolu oružja, razvoj sigurnijeg naoružanja i za sigurna tehnološka istraživanja.

Ubistvo u Apatinu zgrozilo javnost:

03:20

Ubistvo u Apatinu zgrozilo javnost

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.