TETKA IM POKLONILA BILJKU ZA SVADBU I U NJU UBACILA OVO, A NI NISU NI SLUTILI: Nakon saznanja su ostali SKRHANI
Saksija sa cvećem, Foto: Printscreen/Twitter/TMerdovic

GREOTA

TETKA IM POKLONILA BILJKU ZA SVADBU I U NJU UBACILA OVO, A NI NISU NI SLUTILI: Nakon saznanja su ostali SKRHANI

Kad čovek ne razmišlja uglavnom se desi katastrofa

Objavljeno:

Evo šta se desi kada ne razmišljate. Nadamo se da nikome ova ideja neće pasti na pamet više nikada. Papir je kao što znamo biorazgradiv, ako ga nekoliko meseci držite u zemlji sigurno će poslužiti kao neka vrsta đubriva.

Ova brižna tetka je rešila da obraduje mladence darežljivim poklonom od pet stotina evra međutim zaboravila je da napomene da ih je sakrila u saksiji za cveće. Nas je svakako zabolela glava kada smo shvatili šta se desilo.

Novac, Evri
foto: Profimedia

Mladenci Andrea i Piter (imena je promenila Redakcija), iz donjeaustrijskog gradića Šajbsa venčali su se krajem maja prošle godine. Kako ističe Heute, dvoje 28-godišnjaka su od Andreine tete kao venčani poklon dobili saksiju s cvećem. Međutim, kako navodi isti izvor, ni na kraj pameti im nije bilo da je u zemlji kojom je bila ispunjena saksija, sakriven glavni poklon, a to su bile novčanice u vrednosti od 500 evra. “Teta je zaboravila da nam kaže da je novčanice zakopala u zemlju”, ispričao je novopečeni bračni par Heuteu.

Za peh koji su imali saznali su tek par meseci kasnije kada je Andreina tetka to spomenula. Ali, bilo je prekasno, jer novčanice su već istrulele.

Biljka, Biljke
foto: Profimedia

“Sve što je ostalo su samo male plastične trake. Tužni smo, jer smo nesvesno izgubili 500 evra”, istakao je Piter.

Ono što je bračnom paru savetovano je da odu u austrijsku Narodnu banku i pokušaju da pronađu rešenje. Naime, u Narodnoj banci mogu se zameniti oštećene novčanice za nove. Ali, potrebno je predočiti najmanje polovnu novčanice. U slučaju da postoji manje od 50 posto novčanice, mora se priložiti dokaz da su delovi koji više ne postoje zaista uništeni.

ECB, Evropska centralna banka, Banka
foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Hoće li to uspeti mladom bračnom paru, zasad se ne zna, jer je potrebno predočiti dovoljno relevantnih dokaza. Ali oni se ne predaju, konstatuje list i navodi da se još uvek nadaju da će ipak na kraju uspeti da dođu do svog poklona i za venčanje i potroše ga na opšte veselje, prenosi Večernji list.

DŽEJOV ZET NAJSKUPLJI: Adil se probio baladom od 25.000 € i isplatio se svaki evro:

00:27

DŽEJOV ZET NAJSKUPLJI: Adil se probio baladom od 25.000 € i isplatio se svaki evro

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.