DIVLJE SVINJE UŠLE U RESTORAN I UMALO NAPRAVILE HAOS: Gosti ostali NEPOKRETNI, pogledajte CEO SNIMAK
Divlje svinje, Foto: printscreen/youtube/ LaVocediGenova

SMešno i žalosno

DIVLJE SVINJE UŠLE U RESTORAN I UMALO NAPRAVILE HAOS: Gosti ostali NEPOKRETNI, pogledajte CEO SNIMAK

Podaci govore da u Italiji imamo preko 2,3 miliona divljih svinja s velikom prenaseljenošću na našem području

Objavljeno: 18:21h

Zamislite otišli ste na opuštajuću večeru u Italiji, a onda kao grom iz vedra neba upadaju nezvani gosti. Ovde svakako ne aludiramo na scenu iz mafijaških filmova. Gosti restorana Santa Margerita Ligure su ostali šokirani kada su im obrok prekinule divlje svinje.

Divlja svinja koja je naizgled majka, popela se na sto kako bi onjušila šta ima i prevrnula ulje, dok je druga za sobom povukla stolnjak. Svinje su bile u društvu mladunčadi, što je situaciju učinilo još opasnijom.

Naime, mogle su i agresivnije da reaguju i povrede turiste, a da je situacija u kraju prilično dramatična, potvrdile su i vođe lokalne zajednice.

"Situacija se ubrzano pogoršava i svakim danom postaje sve opasnija za građane i turiste. Hitno su potrebne brze i jasne mere pre nego što neko strada", rekao je Paolo Kampoči.

Udruženje poljoprivrednika situaciju u Đenovi i okolini je opisala kao nadrealnu i istakla:

"Podaci govore da u Italiji imamo preko 2,3 miliona divljih svinja s velikom prenaseljenošću na našem području", prenosi portal Genova Today.

Novinar navedenog portala je u nastavku naglasio da se divlje svinje razmnožavaju bez ikakve kontrole i naveo da su i ranije primećivane u samom gradu, prenosi Net.hr.

Lovci će vam reći da načelno nisu opasne po čoveka osim ako se ne osećaju ugroženo, odnosno napadnuto. Ipak, kada se radi o Italiji, lani je jedna usmrtila lovca.

Đulio Buratini (36) iskrvario je na smrt pred svojim ocem dok je par lovio u blizini prirodnog rezervata "Pigelleto di Piancastagnaio". Đulio je pucao u divlju svinju koja se potom srušila na tlo. Ipak, u jednom trenutku je uspela da se pridigne i preseće femoralnu arteriju tog muškarca.

Divlje svinje se šetaju Dorćolom:

00:51

Divlje svinje se šetaju Dorćolom

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.