ROBERT DE NIRO PRIZNAO ŠTA SVE MISLI O SRBIMA: Na rečima uopšte NIJE ŠTEDEO, ovo će da ODJEKNE SRBIJOM
Robert De Niro, Foto: Profimedia

KO BI REKAO

ROBERT DE NIRO PRIZNAO ŠTA SVE MISLI O SRBIMA: Na rečima uopšte NIJE ŠTEDEO, ovo će da ODJEKNE SRBIJOM

Jedan od retkih koji je sve priznao

Objavljeno:

Početkom 2019. godine Robert De Niro se preselio u svoju kuću u severnom delu Njujorka i tu živi sa svojim psima kojih ima toliko da im čak i ne zna imena.

"Imam gomilu malih pasa u kući. Divni su, obožavam ih, ali ima toliko mnogo da im i ne znam imena," rekao je glumac u jednom podkastu.

Iako nam se čini da oduvek znamo Roberta De Nira u poslednje vreme stalno "isplivaju" određene činjenice koje nas sasvim razoružaju.

Na primer, nedavno smo pisali o tome kako je Robert De Niro priznao javnosti da je njegov otac bio homoseksulalac.

Robert De Niro
foto: Profimedia

Oduševljen Srbijom i Nišom

Tokom studiranja često je putovao, posebno po Evropi, pa se tako obreo i u Nišu.

"Nisam imao para, pa sam zaustavljao kamione na putu. Hteo sam da stignem do Beograda. Jedan kamiondžija dovezao me je do glavnog trga u Nišu i tu me ostavio. Padala je kiša, smračilo se, a ja sam se našao sam u nepoznatom gradu, usred noći. Ipak, želeo sam da osetim kako pulsira život u Nišu. Nisam se osećao drugačijim od sveta oko sebe. Farmerke, majica, ranac na leđima, nešto para u džepu..."

Zaustavljao je ljude po ulici nadajući se da će ga neko razumeti, ali – slaba vajda sa znanjem engleskog jezika u tadašnjem Nišu.

"Onda je jedan prolaznik odgovorio „O, jes“, i meni je laknulo. Rekao sam mu da tražim prenoćište, ali da to nikako ne bude u hotelu. „Želim da vidim kako se kod vas živi. A u hotelima odsedaju stranci.“ On je odgovorio „Okej, okej“, i pozvao me da pođem s njim. Odveo me je u neku manju ulicu, stigli smo u zgradu, u sasvim običan stan. Pojavili su se njegova žena i dvoje dece, pospani, tek ustali iz kreveta. „Ovo je moj stan, ovo su moja žena i deca. Možete prenoćiti kod nas, naći ćemo vam nešto da pojedete.“ Verovatno je na mom licu pročitao neku kombinaciju iznenađenja i zadovoljstva. „Hteli ste da vidite kako se kod nas živi. Ako ste saglasni, mi vas primamo u goste.“

Bio sam dirnut. Nisam očekivao da će me potpuno nepoznati ljudi tako prihvatiti. Čovek mi je rekao da se osećam kao kod svoje kuće. Od tada je prošlo deset godina, a ja se i dalje svega sećam do detalja," rekao je slavni glumac te davne 1978, kada je bio gost FEST-a i kada je, sa tek snimljenim „Taksistom“ i nastavkom „Kuma“, počinjala njegova blistava holivudska karijera.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.