ZNATE LI KOJI NAROD NAJVIŠE VERUJE U BOGA? Nikad ne biste pogodili na kom je MESTU SRBIJA
Ilustracija, Foto: EPA/ ATTILA BALAZS, Ilustracija

MORATE ZNATI

ZNATE LI KOJI NAROD NAJVIŠE VERUJE U BOGA? Nikad ne biste pogodili na kom je MESTU SRBIJA

Da li ste se ikada pitali koliko smo mi zapravo pobožan narod? Evo liste koja govori o tome:

Objavljeno: 15:09h

Nakon istraživanja u centaru Pev objavili su listu zemalja čiji stanovnici najviše veruju u Boga "sa apsolutnom sigurnošću". Reklo bi se neočekivano, ali na prvom mestu su naše komšije, a malo ispod njih smo i mi!

Na Top listi 10 zemalja čiji stanovnici veruju u Boga, čak 7 bivših komunističkih.

Listu je objavio Instagram profil Landgeist, a prema istraživanju koje je sproveo Pev Research Center. Istraživački centar Pev redovno sprovodi nacionalna istraživanja javnog mnjenja kao deo svog tekućeg istraživanja stavova i vrednosti. Tokom svog istraživanja objavili su listu zemalja čiji stanovnici najviše veruju u Boga "sa apsolutnom sigurnošću".

Na prvom mestu je Bosna i Hercegovina sa 66 posto ljudi koji veruju u Boga. Druge na listi su Rumunija sa procentom od 64 i Grčka, čiji je procenat vernika bio 59.

Što se tiče zemalja iz regiona koje su se našle među prvih deset na listi, Srbija i Hrvatska zauzele su četvrto, odnosno peto mesto. Oni navode da stanovništvo jugoistočne Evrope veruje u Boga više od ostatka kontinenta. S druge strane, u ovom regionu je jedna država specifična, a to je Bugarska. Procenat stanovništva koje veruje u Boga u Bugarskoj je samo 30.

A ovde pogledajte šta astrolog kaže o zemljotresu:

00:48

Astrolog otkrio koliko će trajati zemljotresi!

(Espreso/Alo!)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.