OVAJ TEST OTKRIVA DA LI IMATE IQ ALBERTA AJNŠTAJNA: Saznaćete brzo da li ste ROĐENI GENIJE
Albert Ajnštajn, Foto: Profimedia

TEST ZNANJA

OVAJ TEST OTKRIVA DA LI IMATE IQ ALBERTA AJNŠTAJNA: Saznaćete brzo da li ste ROĐENI GENIJE

Ako smatrate sebe pametnom osobom, ovo je pravi test za vas!

Objavljeno:

Testovi znanja su prave vežbe za mozak! Redovno bi trebalo da ih radite, a ovo će vam pomoći da počnete!

Život na Marsu

Zamislite da vas otmu Marsovci i prebace vas na Mars. Obukli su vas u skafander i stavili vas pred izbor koji se čini kao pobednička situacija u svakom slučaju. Prva opcija kaže da možete provesti pet sati na Marsu pa će vam Marsovci otkriti tajne svemira. Druga opcija kaže da na Marsu provedete ceo dan, nakon čega će vam pokloniti pet miliona u bilo kojoj zemaljskoj valuti.

U oba scenarija Marsovci će vas vratiti na Zemlju čim istekne rok na koji ste pristali i u oba scenarija imaćete dovoljno kiseonikaza 24 sata boravka na Marsu. Koju ćete ponudu prihvatiti? Dobro razmislite.

Ajnštajnova zagonetka

Evo varijante zagonetke koju je navodno osmislio sam Albert Ajnštajn. Njegova uključuje medveda i pucnjavu, a ova je puno miroljubljivija i glasi otprilike ovako:

Napustili ste šator u svom logoru i otišli u šetnju, tri kilometra prema jugu. Tada ste skrenuli na istok i pješačili još tri kilometra. Zatim ste skrenuli prema severu i pešačili još tri kilometra da biste naišli na medveda kako u vašem šatoru jede vašu hranu. Koje je boje bio medved?

Odgovori:

1. Ako želite izvući živu glavu s Marsa, preporučili bismo vam da odaberete prvu varijantu s pet sati boravka na Marsu uz otkrivanje tajni svemira. Naime, dan na Marsu traje 25 sati. Ako odlučite ostati tamo ceo dan s 24 sata kiseonika, umrli biste od nedostatka istog.

2. Bele. Jedino mesto na kojem možete pešačiti tri kilometra južno, zatim tri kilometra istočno, zatim tri kilometra severno i završiti na početnoj tački je Severni pol. Polarni medvedi jedini su medvjedi koji žive na Severnom polu i oni su bele boje.

A ovde pogledajte kviz znanja:

24:37

KVIZ-S02-EP06

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.