ZMIJE SE KRVNIČKI PLAŠE SAMO 1 STVARI: Ukoliko vide TO, odmah beže, svi to treba da NABAVITE
Zmija, Foto: RINA

jeste li znali

ZMIJE SE KRVNIČKI PLAŠE SAMO 1 STVARI: Ukoliko vide TO, odmah beže, svi to treba da NABAVITE

Zato u dvorište gde provodite najviše vremena postavite tu igračku i po nekoj logici trebali bi imati manje šanse za pojavu zmije – savetuje on, prenosi “Uspešna žena“

Objavljeno: 12:43h

Zmijolovac iz Slavonije Darko Karamazan tvrfdi da postoji način da se zauvek otarasite zmija, i prilično je jednostavan.

Poznatog zmijolovca koji živi u blizini Slavonskog Broda, ljudi često zovu u pomo kako bi uhvatio zmiju.

– Pošto je prirodni neprijatelj zmije jež, i zmija ga se boji, verujemo da bi pomogla i igračka ježa koja vrlo slična pravom ježu.

Zato u dvorište gde provodite najviše vremena postavite tu igračku i po nekoj logici trebali bi imati manje šanse za pojavu zmije – savetuje on, prenosi “Uspešna žena“.

Ranije smo preneli priču jedne žene koja je imala nimalo prijatnu situaciju sa zmijama.

Zmija
foto: Printscreen/Facebook/.Jean Paul

Više od 90 otrovnih zmija pronađeno je u kući u Santa Rosi (Kalifornija, SAD), a cela akcija je počela kada je žena pozvala Službu za spasavanje gmizavaca pošto je sumnjala da u njenoj kući ima zmija.

Sutradan je na adresu došao šef službe Al Volf koji je na licu mesta zatekao jednu zmiju, a kada je krenuo detaljnije da istražuje, uočio je još nekoliko gmizavaca, da bi potom shvatio da u toj kući ima čitava jazbina zmija koje su se vremenom razmnožavale i ostale na tom mestu.

U pitanju su otrovne zapadne čegrtuše, koje se smatraju za jednu od najsmrtonosnijih vrsta zmija u Kaliforniji.

Službi za uklanjanje i suzbijanje gmizavaca bilo je potrebnoskoro četiri sata da istrebe kuću od zmija.

Najpre su izvukli 22 odrasle zmije i 59 mladunaca, da bi se potom šef službe dva puta vraćao da pregleda kuću i pronašao je još 11 zmija.

Poznato je da zmije plaše ljude, pogotovo kada ih zateknu u kući, a da postoji opravdani razlog za to svedoče i videi na društvenim mrežama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.