IZAŠLA PRAVA ISTINA O POREKLU VERE ČUKIĆ: Ove detalje o glumici NISTE ZNALI
Vera Čukić, Foto: Printscreen/youtube/Sveštomipripada-Zvaničnikanal

otkriveno

IZAŠLA PRAVA ISTINA O POREKLU VERE ČUKIĆ: Ove detalje o glumici NISTE ZNALI

Uporedo s uspešnom filmskom i televizijskom karijerom, Čukićeva je gradila jednako uspešnu pozorišnu karijeru

Objavljeno:

Vera Čukić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica prepoznatljiva po ulogama u filmovima „Ko puca i otvoriće mu se“, „I Bog stvori kafansku pevačicu“, te serijama „Samci“, „Zaboravljeni“, „Gore dole“, „Moj rođak sa sela“ i drugima. Rođena je 16. decembra 1938. godine u Beogradu.

Iz braka sa pokojnim scenaristom i piscem Gordanom Mihićem ima ćerku Ivanu koja je takođe glumica.

Ivana Mihić, vera čukić
foto: Print Screen Youtube/yugosound

Uporedo s uspešnom filmskom i televizijskom karijerom, Čukićeva je gradila jednako uspešnu pozorišnu karijeru. Na početku je uglavnom glumila u „Ateljeu 212“, a potom je postala deo ansambla Narodnog pozorišta. Igrala je u predstavama „Razmena“, „Koktel“, „Zli dusi“, „Maska“, „Ko se boji Virdžinije Vulf“ i drugima.

Sa roditeljima i dve godine mlađim bratom Vladimirom se zbog očevog posla vrlo često selila. Dve godine su živeli u Nišu, dve u Valjevu, a godinu i po dana u Kragujevcu. Glumica kaže da je za svako od tih mesta vežu lepe uspomene.

Deda, Ivan Čukić je iz plemena Vasojevići i bio je načelnik Beranskog sreza, iako bogoslov. Baba po ocu, Darinka je bila prva školovana učiteljica u Crnoj Gori.

Jedna od prvih značajnijih uloga stigla je krajem 1962. godine. Igrala je Martu u predstavi „Razmena“ Pola Klodela (Paul Claudel). Komad je režirao Predrag Bajčetić, a Vera je igrala rame uz rame sa Petrom Banićevićem, Mirom Stupicom i drugim čuvenim glumcima.

Ivana Mihić
foto: Dragana Udovičić

Na sceni Narodnog pozorišta je 5. decembra 1975. godine premijerno izvedena predstava „Nečista krv“, po istoimenom komadu Bore Stankovića, u kome je Vera Čukić tumačila lik Sofke.

Predstavu je za više od deset godina odigrala tri stotine puta. Na filmskom platnu Vera Čukić se prvi put pojavila 1958. godine u ratnom filmu Stoleta Jankovića „Kroz granje nebo“.

Tumačila je lik bolničarke Branke, dok su ostale uloge igrali Branko Pleša, Predrag Laković, Ljuba Kovačević i drugi. Tokom 1967. godine pojavila se u čak devet filmskih i televizijskih projekata. U TV dramama „Koktel“ i „Arno i Jane“ je sarađivala sa Mirom Trajlović, a u trileru Žike Mitrovića pod nazivom „Nož“ je tumačila Anu Vagner. U toku 1968. godine imala je priliku da sarađuje sa rediteljima Brankom Gapom, Obradom Gluščevićem, Krešimirom Krešom Golikom i Zdravkom Šotrom. Snimila je komedije „Volter Miti of Lisice“, „Goli čovjek“ i „Imam dve mame i dve tate“, te seriju „Maksim našeg doba“.

vera čukić
foto: Print Screen Youtube/ Sve što mi pripada

Sa Svetlanom Bojković, Bogićem Boškovićem i Dušanom Bulajićem je 1991. godine snimila dramu „Konak“, a sa Slobodanom Ćustićem, Ivanom Mihić, Danilom Lazovićem i drugima 1993. godine igrala u filmu Đorđa Kadijevića „Napadač“.

Tako su hrvatski mediji tokom Festivala u Puli 1968. godine objavili da je u vezi sa mladim scenaristom i rediteljem Gordanom Mihićem. Mnoge su oduševljavali energijom kojom su zračili kada su zajedno. Zato i ne čudi što su se već 1969. godine venčali, a sledeće godine dobili ćerku Ivanu Mihić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.