TRIK SA SAPUNOM KOJI REŠAVA 99% KUĆNIH PROBLEMA: Kamo lepe sreće da smo OVO znali RANIJE
Sapun, Foto: iweta0077 / Alamy / Alamy / Profimedia

SJAJNO

TRIK SA SAPUNOM KOJI REŠAVA 99% KUĆNIH PROBLEMA: Kamo lepe sreće da smo OVO znali RANIJE

Jasno je da je primarna uloga sapuna održavanje higijene, pranje ruku i tuširanje.

Objavljeno:

Sapun nam je postao jedan od “najboljih drugara” naročito u doba koronavirusa, a osim za održavanje higijene, može imati i druge specifične namene u svakodnevici.

1. Zalepite sapun magnetom dok se tuširate

Ako nemate gde da ostavite sapun dok se ispirate od pene pod tušem, ovaj trik je pravo rešenje za vas. Sapun sa magnetom može se pričvrstiti za bilo koju gvozdenu površinu, pa tako ne morate da tražite posudu ukoliko vam nije pri ruci, već ga možete privući za česmu.

– Napravite rupu u sapunu, prečnika čepa od piva

– Uzmite čep i umetnite magnet u njega, a zatim ga ubacite u rupu koju ste napravili u sapunu.Jasno je da je primarna uloga sapuna održavanje higijene, pranje ruku i tuširanje.

Na taj način moći će da bude pričvršćen za slavinu.

pranje ruku, sapun
foto: Profimedia

2. Sapunom uklonite sitno razbijeno staklo

Često se dogodi da ne počistimo u dovoljnoj meri staklo koje smo prethodno razbili i da se nabodemo na komadiće koje ne vidimo. Posle ovog trika sa sapunom više nećete imati problema sa tim. Samo uzmite klizavi komad sapuna i prenesite ga preko tog područja i pokupićete krhotine stakla. Ne žurite i učinite taj potez još jednom kako biste bili sigurni da ste pokupili sve.

3. Rešite se škripanja vrata

Sapun vam u velikoj meri može pomoći ukoliko vam vrata nisu dovoljno podmazana. Dovoljno je da natrljate šarke sapunom, a potom otvorite i zatvorite vrata nekoliko puta. Iznenadićete se učinkom.

4. Uklonite štetočine sa sobnih biljaka

Sapun može pomoi u ubijanju štetnih insekata na cveću koje držite u dnevnom boravku. Važno je da tom prilikom koristite sapun od organskih ulja (tečni sapun) kako ne biste uništili i biljku. Kašičicu tečnog sapuna pospite u bočicu za prskanje napunjenu vodom, pomešajte i poprskajte po svojim biljkama.

5. Sprečite magljenje ogledala

Komad sapuna pažljivo utrljajte na staklo ogledala, a potom uzmite pamučnu krpu ili mikrofiber i uklonite naslage sapuna. Videćete da neće magliti tokom tuširanja kao obično.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.