EVO ŠTA SE DESILO NIKICI MARINOVIĆ NAKON ŠTO JE POSTALA MIS JUGOSLAVIJE: Istina ledi krv u žilama
Nikica Marinović, Foto: Profimedia

otkriveno

EVO ŠTA SE DESILO NIKICI MARINOVIĆ NAKON ŠTO JE POSTALA MIS JUGOSLAVIJE: Istina ledi krv u žilama

Ostala je upamćena kao prva Mis Jugoslavije koja se takmičila na izboru za Mis sveta

Objavljeno:

Nikica Marinović odnela je titulu Miss Jugoslavije 1966. godine, a potom je proglašena drugom najlepšom Evropljankom. Nije imala sreće u ljubavi i tragično je preminula, a njena smrt i danas je misterija.

Jednu od najuspešnijih mladih žena na prostoru bivše Jugoslavije krasila je lepota i šarm, međutim život je nije razmazio, što je rezultiralo njenom tragičnom smrću. Ostala je upamćena kao prva Mis Jugoslavije koja se takmičila na izboru za Mis sveta.

Rođena je u Rijeci Dubrovačkoj 1947. godine, u siromašnoj porodici domaćice Drage i ribara Perice Marinovića. Karijeru modela nije planirala, to se dogodilo spontano. Naime, u Dubrovniku ju je uočila Zorica Mutavdžić, glavna urednica Bazara, jednog od najpopularnijih ženskih časopisa u Jugoslaviji.

Mutavdžićeva je preuzela organizaciju za izbor Mis Jugoslavije, pošto nije bila zadovoljna prijavama na konkurs, odlučila je da preuzme stvar u svoje ruke i pronađe odgovarajuću kandidatkinju.

Nikica Marinović
foto: Youtube/Printscreen/ British Movietone

Tada je upoznala Nikicu, učenicu dubrovačke Ekonomske škole, i shvatila da je ona ta. Nakon što je postala Mis Jugoslavije, Nikica je otišla u London da se takmiči za Mis sveta. Na takmičenju je osvojila titulu druge pratilje.

Posle velikog uspeha koji je postigla u Londonu, reditelj Robert Roselini joj je zapeo za oko i ponudio joj je ulogu u filmu, ali je ona odbila jer nije bila spremna za Holivud.

Njena smrt je iznenadila javnost. Nikica je preminula 11. novembra 2008. godine u 61. godini i pronađen je u svom stanu u centru Beograda. Kako su preneli srpski mediji, ona je uzela smrtonosnu dozu tableta za spavanje. Borila se sa depresijom, a nije ostavila ni oproštajno pismo, pa je njena smrt i danas misterija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.