OVO JE RETKA SLIKA NAJSE*SIPILNIJE JUGOSLOVENKE U ISTORIJI! Srbe će dići na noge (FOTO)
Foto: Printscreen

au

OVO JE RETKA SLIKA NAJSE*SIPILNIJE JUGOSLOVENKE U ISTORIJI! Srbe će dići na noge (FOTO)

Ipak, tek po retkim fotkama koje se s vremena na vreme pojave na društvenim mrežama možete da naslutite koliko je Nikica Marinović zapravo bila lepa, prirodna i šarmantna i zašto i danas važi za najlepšu Jugoslovenku svih vremena

Objavljeno:

Ako u Google pretraživač ukucate "najlepša Jugoslovenka svih vremena", izbaciće vam jedno ime, nekoliko crno-belih fotografija i priču o jednoj tužnoj sudbini. Lepota Nikice Marinović ušla je u legendu.

Nikica Marinović postala je poznata kao prva predstavnica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije na izboru za Mis sveta. Istovremeno i najuspešnija. Prelepa Dubrovčanka je 1966. osvojila drugo mesto na tom takmičenju i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

Snimak na kojem sa lentom Jugoslavije graciozno šeta pistom može se naći i na Youtubeu, a Google vam na njeno ime daje i nekoliko fotografija sa takmičenja u Londonu, na kojima Nikica pozira s drugim lepoticama sveta.

Ipak, tek po retkim fotkama koje se s vremena na vreme pojave na društvenim mrežama možete da naslutite koliko je Nikica Marinović zapravo bila lepa, prirodna i šarmantna i zašto i danas važi za najlepšu Jugoslovenku svih vremena.

„Za mene lepota nikada nije bila samo fizička. Čovek mora imati nešto u sebi, neku duhovnu vrednost, nečim da zrači“, objasnila je u jednom intervjuu 1970.

Tad je izjavila i da joj nije prijatno što ljudi od nje prave „famu“, jer ona samo želi „svoj mir i normalan život“.

Misterija nestanka najbogatije Beograđanke svih vremena

Nikica je rođena 1947. godine u Rijeci dubrovačkoj u siromašnoj porodici Drage Pepa i Perice Marinović. Otac joj je bio ribar, majka domaćica. I pre učešća na izboru za mis, o Nikicinoj lepoti plele su se legenda – pričalo se da je takva lepotica bisernog tena i zlatnih uvojaka mogla da se rodi samo u morskoj peni i da ju je otac izvukao mrežom iz mora jedne olujne noći…

Ipak, sudbina joj nije bila tako bajkovita.

Nikica se posle uspeha na izboru za Mis sveta preselila u Beograd. Pozirala je za magazine i delila savete o modi i lepoti, a navodno je odbila priliku za holivudsku karijeru uz izgovor da nema talenta za glumu.

Njeno srce osvojio je beogradski književnik i reditelj Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a drugi put, Nikica je rekla „da“ reditelju Zdravku Šotri. S njim ima sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali i ta ljubav se završila 1980. godine.

A onda joj se, u jednom momentu izgubio trag. Povukla se, prekinula kontakte, pričalo se da se bori s depresijom, da posećuje psihijatrijske ustanove…

U novembru 2008. mediji su ponovo potegli njene fotografije kako bi obavestili javnost da je Nikica Marinović popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje ne ostavivši za sobom oproštajno pismo ni poruku iz koje bi se moglo zaključiti zašto je izvršila samoubistvo. Imala je 61 godinu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.