MISLILA DA JE KUPILA PSA A ONDA JE POČEO NENORMALNO DA RASTE: Zanemela je kada je videla U KAKVU ZVER SE PRETVORIO
Medved, Foto: Printscreen/youtube

šok

MISLILA DA JE KUPILA PSA A ONDA JE POČEO NENORMALNO DA RASTE: Zanemela je kada je videla U KAKVU ZVER SE PRETVORIO

Telo je dugo 120-180 centimetara, dok je rep dug 6-10 centimetara. Mužjak je težak 91-150 kilograma. Ženka je teška 65-90 kilograma, s tim da postoje izuzeci od 140 kilograma

Objavljeno: 09:58h

Jedna žena iz Kine je kupila mladunče medveda dok je bila na odmoru pre dve godine, a da to nije ni znala! U početku je mislila da je u pitanju mali pas, ali se ubrzo pokazalo da se prevarila.

"Mali crni" je brzo porastao i nije ni prestajao, dok nije dostigao težinu od 200 kg. Onda je ugroženi azijski crni medved odveden u utočište za životinje.

- Bio je izuzetno mali kada sam ga dovela kući, ali je nastavio sve više i više da raste - rekla je Su Jun, stanovnica oblasti Juliang u provinciji Junan.

Nastavila je da čuva medveda još dve godine. Primetila je da je "Mali crni" veoma osetjivo stvorenje koje se plaši da bude bez svog vlasnika.

Su je rekla je bio pravi izazov brinuti od medvedu koji dnevno pojede gajbicu voća i dve kofe nudli, prenosi rt.com.

Azijski crni medved je vrsta zveri iz porodice medveda koji živi u Aziji. Bliski je srodnik mrkog medveda. Azijski crni medved građom je sličan mrkom medvedu, ali je laganije građen i ima tanje udove od njega.

Telo je dugo 120-180 centimetara, dok je rep dug 6-10 centimetara. Mužjak je težak 91-150 kilograma. Ženka je teška 65-90 kilograma, s tim da postoje izuzeci od 140 kilograma.

Boja krzna mu je najčešće crna; smeđi primerci su retki. Na prsima ima veliku belu mrlju u obliku polumeseca, koja mu daje i samo ime. Glava mu je velika i okrugla, dok su oči malene. Uši su velike i relativno udaljene.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.