POREKLO EVE RAS DOVEŠĆE VAS DO SUZA I BOLI: Dešavale su joj se UŽASNE stvari, a jedna ju je UNIŠTILA
Eva Ras, Foto: Printscreen

otkrila

POREKLO EVE RAS DOVEŠĆE VAS DO SUZA I BOLI: Dešavale su joj se UŽASNE stvari, a jedna ju je UNIŠTILA

Život srpske glumice tretko je težak i pun neobjašnjivih situacija. Evino detinjstvo i mladost obeleženo je seksualnim opredeljenjem njenog tate

Objavljeno:

Glumica Eva Ras iza sebe ima tešku prošlost, koju su obeležile brojne tragedije.

Život srpske glumice tretko je težak i pun neobjašnjivih situacija. Evino detinjstvo i mladost obeleženo je seksualnim opredeljenjem njenog tate.

- Moja majka je bila u braku i imala je dete kad je upoznala mog oca, ali se na prvi pogled zaljubila u njega, kao i on u nju, iako je ona imala 25, a on 18 godina. Počeli su da žive zajedno, ali ne zadugo. Posle samo dve nedelje moj otac je shvatio da ga žene ne privlače u seksualnom smislu, iako je voleo moju majku. Zbog toga su se razišli - kaže glumica u ispovesti za Kurir Stars.

Kao devojčica nije bila svesna situacije, niti joj je majka govorila o očevoj odluci, koja je svima promenila život. Tako je bilo sve do Evine 23. godine, kad ga je konačno upoznala.

Eva Ras
foto: Printscreen/youtube/ Grand Magazin Tv Grand

- Tada sam već bila udata za Rasa, zajedno smo odlazili kod mog oca. On je u to vreme živeo s čovekom koji je bio njegov emotivni partner i bili su veoma lep par. U Segedinu su svi znali za to, ali nisu imali nikakvih problema. Ja sam bila ponosna na svog oca, bila sam očarana odnosom koji je imao sa svojim partnerom. Ništa mi nije bilo čudno u tome, naprotiv. Drago mi je bilo što je njemu lepo. Ali morala sam 1965. da prekinem da se viđam s njim, jer mi je majka rekla da će se obesiti u dnevnoj sobi ako nastavim komunikaciju s ocem. Onda je on meni rekao: „Nećemo da rizikujemo i da nagađamo da li će ona to uraditi ili neće.“ I više nije hteo da se viđa sa mnom, iako sam ja pokušavala više puta. On je smrtno voleo moju majku iako je bio gej. Kada je ona umrla u septembru 1986, on je neprestano pio, sve dok nije umro u novembru iste godine, a nikad alkohol pre toga nije okusio. On je patio zbog toga što nije mogao da ostvari ljubav s njom, a moja majka je bila ogorčena što nije mogao da joj bude partner.

I dok je na poslovnom planu nizala samo uspehe, na privatnom planu doživela je dve tragedije od kojih se nikada nije oporavila.

Naime, 1982. godine njen suprug preminuo je iznenada od srčanog udara.

"Ušao je u kuću, skinuo mantil i pao mrtav, bez bolovanja, bez ikakvog predznaka da će da umre", rekla je nedavno Eva.

Ona i dan-danas žali za njim, a otkako je preminuo nije imala partnera, niti je na to pomislila.

"Svih ovih godina verna sam Radomiru Steviću Rasu, a verna sam mu jer sam ga volela i ljubav ne može da prestane zato što je on umro. Moja ljubav prema njemu trajaće do moje smrti", rekla je slavna glumica.

Međutim, da tragedija ne dolazi sama, pokazuje i prerana smrt Radomirove i njene ćerke Krune Ras, koja je pod nerazjašnjenim okolnostima preminula u Parizu.

"Moja ćerka Kruna umrla je u 24. godini u Parizu 1993. godine. Bila je tamo na studijama. Pričalo se svašta o uzrocima njene smrti, ali ništa nisam htela da demantujem. Ono što niko ne može da porekne jeste da je Kruna Ras bila najmlađa srpska spisateljica koja je od sedme do dvanaeste godine objavila tri književna remek-dela", pričala je o svojoj jedinici Eva.

Da ove porodične tragedije glumica nikada neće prežaliti, pokazuje i to što crninu od tada nije skinula. Ova proslavljena umetnica crnu odeću skida samo jednom godišnje, i to na jevresjski praznik Roš hašanu, kada odlazi u sinagogu u beloj haljini jer je u suštini jevrejske vere da bela boja komunicira sa Svevišnjim i njome se izražava kajanje za grehe.

"Otkako sam izgubila svoju porodicu jedva čekam da umrem. Plašim se da na onom svetu neću stići svoje voljene jer uprkos bolesti toliko dugo živim posle njih, a ne znam u kom su delu vasione", rekla je Eva.

Eva Ras
foto: Zorana Jevtić

Mukama tu nije bio kraj - usledili su i zdravstveni problemi. Eva je pre dve decenije saznala da boluje od raka.

"Imam kancer materice već 20 godina. Išla sam na hemioterapije na Onkološku kliniku u Beogradu, ali sam prestala jer lekari više ne znaju šta da rade sa mnom. Zbog bolesti često imam mučnine i povraćam.Prošle godine sam operisala maligni tumor na desnoj strani lica. Tada su mi rekli da imam još dva meseca života, ali sam i dalje živa. Od hemioterapija creva su mi ozračena i ne mogu da jedem proteine, a oni su ključni za dobru krvnu sliku. Zato jednom godišnje idem na transfuziju krvi i osvežim se. Posle toga se i po dva-tri meseca osećam dobro. Tokom tog procesa budem dva dana u bolnici. Jedan dan primam krv, a drugog dana ostanem u bolnici za slučaj da dođe do komplikacija. Međutim, za ovih 11 godina koliko to radim nikad nije bilo nikakvih problema. To je stalno radio i Josip Broz Tito", zaključila je glumica u svojoj ispovesti za pomenuti medij.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.