AKO OVAKO ČISTITE WC ŠOLJU, BOLJE ODMAH PRESTANITE S TIM: Ni ne slutite da pravite GREŠKU koja može završiti KOBNO
Foto: Printscreen/Youtube/ Build with Ferguson

važno

AKO OVAKO ČISTITE WC ŠOLJU, BOLJE ODMAH PRESTANITE S TIM: Ni ne slutite da pravite GREŠKU koja može završiti KOBNO

Naime, brojna istraživanja su pokazala da kada se voda ispusti iz kotlića, usled jakog pritiska mikroskopske kapljice mogu da „odlete” i do pet metara u vazduh ili okolinu. Ovo svakako želite da izbegnete ako ne želite da širite bakterije

Objavljeno:

Iako će mnogi reći da je WC šolja najprljavija, brojna istraživanja su pokazala da druge površine u domu često predstavljaju veću pretnju po zdravlje ljudi, jer im pridajemo manje pažnje i bakterije se lakše razvijaju nego na WC šolji koja se redovno čisti.

To su, na primer, kuhinjske daske za sečenje, kvake, kuhinjski sunđeri i slično, dok WC šolju mnogi redovno čiste kako bi obezbedili visok nivo higijenskih uslova u toaletu. Međutim, čak i ako svakodnevno čistite WC šolju, džaba je ako posle defekacije pustite vodu bez spuštanja poklopca, što je velika greška.

Naime, brojna istraživanja su pokazala da kada se voda ispusti iz kotlića, usled jakog pritiska mikroskopske kapljice mogu da „odlete” i do pet metara u vazduh ili okolinu. Ovo svakako želite da izbegnete ako ne želite da širite bakterije.

Druga najčešća greška je da četku za čišćenje WC šolje ne ostavite da se osuši nakon upotrebe, već da je vratite mokru u posudu. Ovo stvara savršenu podlogu za razmnožavanje bakterija u velikom broju, a sledeći put kada budete koristili četku, „razmazćete“ ih po unutrašnjoj strani toaletne šolje. Posle toga, ako pustite vodu i ne spustite poklopac, kapljice vode sa bakterijama će ponovo leteti unaokolo.

WC šolja
foto: Printscreen/Youtube/ Clean My Space

Rešenje je da posle svakog korišćenja toaleta spuštate dasku, pre puštanja vode. Takođe, nakon upotrebe četke za WC šolju odložite je između keramičkog dela WC šolje i daske, kako bi ‘visila’ u vazduhu. Na taj način će se četka osušiti, pa je možete bezbedno vratiti na mest

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.