IMA SAVET KAKO DA SE REŠITE STRESA: Treba samo da uradite OVU STVAR i već će vam biti lakše
Stjuart Sandeman, Foto: Printscreen Youtube/mma-Core

savet

IMA SAVET KAKO DA SE REŠITE STRESA: Treba samo da uradite OVU STVAR i već će vam biti lakše

Sandeman je proveo tri godine usavršavajući ovu revolucionarnu tehniku

Objavljeno:

Udahnuti duboko, a zatim izdahnuti i ne zvuči kao neka revolucionarna prekretnica, ali suština je u tom da većina nas to ne radi na pravi način.

Bar tako kaže Stjuart Sandeman, bivši bankar i DJ, koji se poslednjih godina okrenuo podučavanju tehnika disanja, koje, navodno, praktikuju izvršni direktori svetskih kompanija.

Kako prenosi standard.co.uk, Sandeman je proveo tri godine usavršavajući ovu revolucionarnu tehniku. Ima elemente joge, ali suština je da vas vrati na tehniku disanja koju su koristili primati. Kada smo pod stresom, udah nam je kratak i plitak i tako vremenom gubimo sposobnost dubokog udisanja. Iako je to možda bolje videte u praksi, ali u suštini njegova tehnika disanja, koju je nazvao i espresso, se svodi na sledeće:

Sednite uspravno, ispravite kičmu. Prvo udahnite poput psa, otvorenih usta. Lagano dišite na usta, a pokrete disanja ćete osetiti u stomaku. Opustite grudni koš. Sada zatvorite usta i nastavite disati istim ritmom kroz nos. I udisaji i izdisaji trebaju biti jednakog trajanja.

Kada udišete kroz nos, uključite dijafragmu i podignite ruke iznad glave. Izdahnite kroz nos i lagano spustite ruke. Ponovite drugi i treći korak umerenim tempom kroz 15 udisaja i izdisaja. Celi postupak je neophodno ponoviti tri puta.

(Espreso/Standard.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.