OD MILIONA DO UŽASA! Dobili OGROMNE PARE, a onda doživeli tragičnu SUDBINU (FOTO)
Lutrija, Foto: Profimedia

KO BI REKAO

OD MILIONA DO UŽASA! Dobili OGROMNE PARE, a onda doživeli tragičnu SUDBINU (FOTO)

Šanse da osvojite novac na lutriji su veoma male, ali ukoliko dobijete velike pare postoji mogućnost da vam se život pretvori u haos. Predstavljamo vam 10 dobitnika na lutriji koji su doživeli tragičnu sudbinu

Objavljeno:

Dobitak na lutriji može izgledati kao ostvarenje sna, ali planine nezarađenog novca su neodoljive za pohlepne i ozlojeđene prijatelje i rođake, prevarante i dobrotvorne slučajeve koji jure da zgrabe što je više moguće.

U drugim slučajevima, sami dobitnici lutrije ne mogu da se obuzdaju pa kreće bezobzirno trošenje, davanje, žurke i kockanje što ih na kraju ostavlja gore nego što su počeli.

U tekstu smo naveli 10 dobitnika na lutriji koji su uspeli da izgube sav dobitak i doživeli tragičnu sudbinu.

Džek Vitaker

Džek Vitaker je 2002. godine osvojio Poverball džekpot od 314 miliona dolara, što je u to vreme bila najveća nagrada na lutriji u istoriji. Građevinski radnik iz Zapadne Virdžinije, poznat po svojim ogromnim kaubojskim šeširima i još većoj ličnosti, ostaje jedna od najekstremnijih upozoravajućih priča o moći lutrije da uništi živote. Vitaker je uživao u sposobnosti da daje poklone, što je činio sve dok nije ponestalo novca, donirajući hrpe novca crkvama, konobaricama u restoranima, članovima porodice, strancima i svom lokalnom striptiz klubu.

Njegov život se pretvorio u previranja, navodi ABC News. Žena mu je otišla, izgorela mu je kuća, prekršio zakon, ćerku je izgubio od raka, a unuku zbog droge. 2020. Vitaker je preminuo u 72. godini.

Lara i Rodžer Grifits

Brak Lare i Rodžera Grifitsa okončan je razvodom manje od jedne decenije nakon što je britanski par osvojio džekpot od 2,19 miliona dolara. Rodžer je jurio svoje snove o rok zvezdi i potrošio veliki novac za svoj bend da izda album. Lara je osetila ukus života dok je par plaćao egzotične automobile, skupu kuću, dizajnersku odeću i skupu privatnu školu za svoju ćerku.

Ubacili su stotine hiljada dolara u otvaranje salona, gde je Lara kasnije radila kao zaposlena da bi sastavila kraj s krajem. Na kraju, par je ostao sa manje od 10 dolara.

Dejvid Li Edvards

Pet godina nakon što je stanovnik Kentakija Dejvid Li Edvards osvojio džekpot od 27 miliona dolara, ostao je bez novca i živeo je u skladištu sa svojom ženom. Par je protraćio svoje bogatstvo na tipične poslastice koje potapaju toliko srećnih dobitnika. Kupili su desetine vrhunskih automobila, vila i avion.

Do kraja prve godine, 12 miliona dolara je bilo u vetru. Do 2006. godine, par je prešao u zavisnost od droge, a samo 12 godina nakon što je pobeda promenila tok njegovog života, Dejvid Li Edvards je umro sam i otišao u hospiciju u 58. godini.

Keli Rodžers

Keli Rodžers je bila još jedna srećna Britanka koja je dobro zaradila kao veoma mlada, ali je bila još zelenija i manje spremna da upravlja svojim novcem od Mikija Kerola. Kada je Rodžers 2003. godine osvojila 2,3 miliona dolara, imala je samo 16 godina.

Deceniju kasnije, 2013., u banci joj je ostalo samo oko 2.500 dolara. Ona je izgubila dobitak najviše zbog droge. Rodžers je izgubila oko 300.000 dolara samo na kokain. Ostatak je potrošila na plastičnu hirurgiju, odeću, poklone i žurke.

Najmlađoj britanskoj dobitnici lutrije kasnije je zabranjeno da vozi nakon što je imala udes dok je bila pod drogom. Daily Mail je 2021. objavio da je Rodžers bez novca i da živi od državnih beneficija u dobi od 33 godine, 18 godina nakon što se obogatila.

Kurtis Šarp

Kurtis Šarp osvojio je 5 miliona dolara igrajući na lutriji u Njujorku 1982. Nažalost, njegova priča je krenula od bede do bogatstva i nazad u siromaštvo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.