ZBOG BEZAZLENOG POTEZA VIŠE NE MOŽE DA SAVIJE KIČMU I POMERA GLAVU: Lekari godinama PRAVILI ISTU GREŠKU, PAKAO!
Živa statua, Foto: Printscreen/Instagram/thetravelinghaloofhope

horor

ZBOG BEZAZLENOG POTEZA VIŠE NE MOŽE DA SAVIJE KIČMU I POMERA GLAVU: Lekari godinama PRAVILI ISTU GREŠKU, PAKAO!

Neka atletski građena sportistkinja sada ne može da savije kičmu, niti da pomera glavu

Objavljeno:

Sudbonosni dan za Megan King bio je 21. septembar 2005. godine. Ova Amerikanka je bila normalna, zdrava tinejdžerka sve dok se nije povredila igrajući američki fudbal i praktično postala živa statua.

Ona je na jednom meču skočila da uhvati loptu, ali se loše dočekala, piše Miror. Danas ova 33-godišnja žena ne može da savije kičmu, niti da pomera glavu, a teško joj je i da hoda. Od dana povrede prošlo je deset bolnih i frustrirajućih godina pre nego što je Megan dijagnostikovan Ehlers-Danlosov sindrom (EDS) , retki nasledni poremećaj vezivnog tkiva uzrokovan poremećenom proizvodnjom kolagena.

Problemi sa ovim proteinom mogu dovesti do širokog spektra simptoma, uključujući kidanje mišića, iščašenje zglobova, probleme sa srcem i gomilanje krvi.

Iako Megan ima ovaj poremećaj od rođenja, kaže da ga je aktivirala nesreća na utakmica. Njeno nekada atletsko i zdravo telo maskiralo je simptome EDS-a, ali kada zbog povrede nije mogla da trenira, stanje se naglo pogoršalo.

Lekari godinama nisu mogli da je dijagnostikuju, rekavši da je uzrok njenih problema psihosomatske prirode.

– Koliko puta su mi rekli da sam samo depresivna, da dramim kao tinejdžerka, da sam dobro i da namerno povređujem sebe… To je nečuveno – priseća se Megan.

Za to vreme pretrpela je mnogo neuspešnih operacija koje nisu zaustavile bol i učinile su je još manje pokretljivom. Prava dijagnoza uspostavljena je tek 2015. godine.

Od tada je prošla kroz još nekoliko operacija na kičmi, levoj nozi i lopaticama, na kojima joj je ugrađena specijalna proteza i implanti na pršljenovima. Njoj je pokretljivost i dalje značajno umanjena, ali ne mora uvek da koristi invalidska kolica, iako je i dalje u velikom meri zavisna od njih.

Nažalost, povrh svega toga, 2020. doživela je napad psa lutalice dok je šetala svog psa na povocu. Nije bila ujedena, ali je nagli okret na desno u pokušaju da povuče svog ljubimca i skloni ga doveo do uvijanja “šipki” koje ima u kičmi.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.