CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA NJENO IME, ZAVODILA JE POZNATE MUŠKE FACE: Da li PREPOZNAJETE ženu sa FOTKE? (FOTO)
Žena, Foto: Youtubescreen

pogledajte

CELA JUGOSLAVIJA JE ZNALA NJENO IME, ZAVODILA JE POZNATE MUŠKE FACE: Da li PREPOZNAJETE ženu sa FOTKE? (FOTO)

Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar

Objavljeno: 09:23h

Pokušajte da se setite o kojoj ženi se radi.

Cela Jugoslavija je ludela za njom.

Svi su za nju čuli, a danas je totalno drugačija.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram/diananiven

Prva starleta koja je postala medijski popularna na prostoru bivše Jugoslavije bila je Dijana Bećirović rodom iz malog sela Lukavac kod Tuzle. Gimnaziju i Fakultet političkih nauka završila je u Sarajevu, a potom se preselila u Italiju.

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za se*s bombu nekadašnje Jugoslavije.

Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar. Uradila je intervjuje s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, a poslednji intervju fozač Formule 1 Ajrton Sena navodno je dao njoj. Za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta..

Specifičnoj lepoti i šarmu ove plavuše muškarci nisu mogli da odole, i to ne samo oni domaći - ona je zavela i velike svetske face, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino, Goran Bregović, Zdravko Čolić, ali i Mik Džeger.

„Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao Kuma. Izlazili smo, ali je on bio večito napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego“, ispričala je jednom prilikom Dijana za Avaz.ba.

"Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali ođedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste”, otkrila je ona jednom prilikom.

Takođe se prisetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”.

Dijana danas ima 60. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu. Završila je i American Film Institute i radila je kao producentkinja ne nekim holivudskim filmovima.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.