OVOG MUŽA JE OSTAVILA DANICA GRUJIČIĆ POSLE SAMO 4 MESECA BRAKA: Nećete verovati šta je rekla O NJEMU
Foto: Print Screen Youtube

otkrila

OVOG MUŽA JE OSTAVILA DANICA GRUJIČIĆ POSLE SAMO 4 MESECA BRAKA: Nećete verovati šta je rekla O NJEMU

Tajni život ministarke Danice Grujičić

Objavljeno:

Dr Danica Grujičić predložena je za ministarku zdravlja u novoj Vladi Republike Srbije, a detalje o njenom privatnom životu malo ko je znao.

U mladosti je imala dve ljubavi koje se nisu ostvarile.

Vredna, ambiciozna, uporna, istrajna, posvećena, borbena, stručna, profesionalna, ali i tvrdoglava i svojeglava, epiteti su kojima kolege i pacijenti opisuju novu ministarku zdravlja prof. dr Danicu Grujičić (63). Oni koje je spasila malignog tumora ili je od smrtnog ishoda bolesti sačuvala život nekog njima bliskog, ne slušaju o čemu govori kada javno istupa u svom političkom angažmanu, ali oni drugi, kojima nije bila potrebna lekarska pomoć žene koju zovu „aždaja“, prevrću očima na njeno mesto u Vladi Srbije, zbog spornih izjava kojima puni svoju biografiju. Ipak, malo ko zna detalje iz privatnog života profesorke Grujičić, najčuvenije neuroonkološke hirurškinje u regionu i jedne od najboljih u Evropi, o dve velike ljubavi iz mladosti koje, spletom okolnosti, nije uspela da ostvari, o njenoj svakodnevici koja nije nimalo laka, ali, kako kaže, „što je izazov veći, pobeda je slađa“.

Danica Grujičić
foto: Printscreen/ TV Prva

„Dana je jedna od retkih osoba koja je uvek mogla da „tka na tri razboja istovremeno“. Kad sam odlazio u penziju, nju sam predložio da me nasledi na mestu predsednika Društva Srbije za borbu protiv raka jer to je bilo potpuno logično. Samo je ona mogla da vodi Društvo kako treba. U jednom mandatu bila je predsednik Društva, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije i načelnica na Neurohirurškoj klinici za pedijatrijsku onkologiju centralnog nervnog sistema. Sve tri funkcije obavljala je bez greške i zaostajanja“, priča za Zadovoljna.rs prof. dr Slobodan Čikarić, onkolog i radiolog u penziji.

Ambicija je odlučila da u životu izabere karijeru, a ne brak i porodicu. Ipak, pokušala je i jedno i drugo. Nije uspela pa se razvela nakon samo 4 meseca.

„Kada sam imala 25 godina udala sam se za kolegu koji je sjajan čovek. On je bio moj izbor u tom trenutku, ali već posle četiri meseca sam shvatila da zaista ne mogu da postignem i karijeru i brak i razveli smo se dok smo se još voleli. Nisam mogla u potpunosti da se predam neurohirurgiji, a da istovremeno imam porodicu. To je bio moj izbor. Smatram da svaka žena treba da ima to pravo izbora“, ispričala je doktorka Grujičić.

Njen otac je slavio kad se razvela.

„Častio je društvo i pevao. Od starta nije bio zadovoljan mojim izborom muža, a ja sam sa 25 godina mislila da sam najpametnija na svetu. Moj muž bio je dobar čovek, ništa ružno o njemu ne mogu da kažem, ali imali smo potpuno različita interesovanja“, rekla je ona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.