"DALI SU MI SAMO 2 ODSTO ŠANSE DA PREŽIVIM": Glumac POZNAT svim SRBIMA otkrio JEZIVE DETALJE
Foto: Profimedia

ŠOK

"DALI SU MI SAMO 2 ODSTO ŠANSE DA PREŽIVIM": Glumac POZNAT svim SRBIMA otkrio JEZIVE DETALJE

Glumac je u poslednjem intervjuu otkrio koliko ga je koštala dugogodišnja borba protiv zavisnosti od droge, alkohola i jakih lekova protiv bolova

Objavljeno: 14:18h

Glumac je u poslednjem intervjuu otkrio koliko ga je koštala dugogodišnja borba protiv zavisnosti od droge, alkohola i jakih lekova protiv bolova. Peri je procenio da je potrošio čak 9 miliona dolara u luksuznim centrima za rehabilitaciju narkotika.

Tačno 1. novembra izlazi dugo očekivana knjiga Metjua Perija "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar". U svojoj autobiografiji, glumac kultne uloge Čendlera Binga u seriji „Prijatelji” priča, između ostalog, o višegodišnjoj borbi sa zavisnošću, koja ga je pre nekoliko godina dovela blizu smrti.

Metju Peri
foto: Profimedia

Zvezda serije "Prijatelji" Metju Peri trenutno je zaokupljena promocijom svoje autobiografske knjige, koja će za nekoliko dana debitovati na izdavačkom tržištu.

Na stranicama knjige on takođe otkriva dramatične posledice zloupotrebe droga i alkohola, kao što su erektilna disfunkcija i ozbiljni problemi sa zubima . On je opisao kako je jednog dana trčao kod zubara sa sopstvenim gornjim zubima u džepovima, koji su mu ispali dok je jeo tost sa puterom od kikirikija.

- Samo su ispali. Da, svi - Peri je priznao.

Borbi protiv zavisnosti koja je opisana u knjizi posvećen je i veliki deo intervjua koji je glumac dao „Njujork tajmsu”. Peri je otkrio da je uložio bogatstvo u lečenje.

- Verovatno sam potrošio oko 9 miliona dolara pokušavajući da se otreznim - otkrio je on. Peri je nekoliko puta išao u razne centre za narkomane. Skupi tretmani tek su nedavno doneli željeni efekat - zvezda je nedavno proslavila 18 meseci od kako je trezan.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ranije, u intervjuu za magazin People, glumac je ispričao o događaju koji je bio početak njegovog puta ka potpunom napuštanju stimulansa. Pre nekoliko godina završio je u bolnici nakon rupture debelog creva zbog prekomerne konzumacije opioida. Kako je naglasio, lekari su mu dali 2 odsto. šanse da preživi. Kasnije je morao da prođe kroz nekoliko meseci rekonvalescencije, tokom kojih je nosio kesu.

"Moj terapeut mi je rekao da kada sledeći put razmišljam o uzimanju oksikodona, treba da zamislim da će kesa biti sa mnom do kraja života. Bilo je malo svetla u tunelu u koji sam počeo da puzim. Danas ne ne želim više da posegnem za opioidima", priznao je on.

Metju Peri
foto: Profimedia

U istom intervjuu Peri je primetio da su mu kolege na snimanju serije „Prijatelji” godinama unazad bile velika podrška. I to je bilo vreme kada je zvezda uzimala u proseku 55 tableta Vicodina dnevno - izuzetno snažnog leka protiv bolova, čiji je efekat uporediv sa morfijumom.

- Bili su neverovatno strpljivi i razumljivi. Baš kao i pingvini, kada je jedan bolestan ili povređen, drugi brinu o njemu, pomažući mu da se kreće dok ne povrati punu kondiciju. To su naši članovi glumačke ekipe uradili za mene - priznao je glumac.

(Espreso/Njujor Tajms/People)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.