ON JE BIO NAJVEĆA LJUBAV EVE RAS: Ostaćete bez DAHA kada vidite koja OSOBA je u PITANJU (FOTO)
Eva Ras, Foto: Dragan Kadić

gledajte

ON JE BIO NAJVEĆA LJUBAV EVE RAS: Ostaćete bez DAHA kada vidite koja OSOBA je u PITANJU (FOTO)

Nema scene u kojoj se ne nasmeju kad ona glumi

Objavljeno: 12:21h

Eva Ras je poznata glumica.

Ona je do sada odigrala veliki broj uloga.

Publika uživa da je gleda.

Nema scene u kojoj se ne nasmeju kad ona glumi.

Eva Ras
foto: Zorana Jevtić

Eva Ras je glumačku karijeru počela šezdesetih godina 20. veka, igrajući pretežno u filmovima Crnog talasa. Najveću popularnost doživela je upravo u toj dekadi, i to zahvaljujući kultnim ostvarenjima Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT i Biće skoro propast sveta. Rasova je poznata kao prva jugoslovenska glumica koja se obnažila ispred objektiva. Tako je zabeležena prva domaća erotična scena, u kojoj Eva sa crnom mačkom, a bez ičega na sebi, leži u postelji.

U karijeri dugoj više od šezdeset godina, Rasova je odigrala nekoliko stotina uloga. Prva je dobitnica Nagrade „Carica Teodora”, kao i Velikog pečata za životno delo, Jugoslovenske kinoteke. Glumica je pažnju mlađih generacija privukla kao internet-fenomen, prvenstveno zbog svog bešćutnog i bezobzirnog govora, u kome se ne obazire na uobičajene norme pristojnog izražavanja, a i zbog anegdote o žustrom sukobu sa Josipom Brozom Titom.

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

Ona je poznata i kao slikarka i književnica, čija su dela uživala naklonost kritike i bila prevedena na nekoliko jezika.

Eva je dete rastavljenih roditelja. Otac ih je napustio pre njenog rođenja, a kako je kazala to je uradio jer je bio homoseksualac. Eva je rođena od majke Marije Balaš i oca Roberta Vagnera, ali nije živela sa oba roditelja s obzirom da su se njeni razveli i pre nego što je rođena.

Eva je Mađarica jevrejskog porekla.

Napisala je brojne romane, zbirke pripovetki i pesme, novinske reportaže u nedeljniku "Čik", kolumne u listu "Politika", organizovala slikarske izložbe. Govori engleski i mađarski jezik.

Dobitnica je mnogih značajnih nagrada u zemlji i inostranstvu, kako za glumu tako i za književnost.

Eva Ras
foto: Espreso.co.rs

Bila je učesnica treće sezone rijaliti programa Farma 2010. godine. Portugalski reditelj André Gil Mata snimio je film "Kako sam se zaljubio u Evu Ras", na osnovu njene karijere.

29.6.2021. godine, povodom Vidovdana, dobitnica je Zlatne medalje za zasluge.

Sa filmom Dušana Makavejeva „Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT“ (1967) postigla je svetsku slavu i jedna je od prvih glumica sa ovih prostora koja se skinula na filmu.Po mnogim filmskim kritičarima i teoretičarima, najbolju ulogu je ostvarila igrajući Gocu u filmu Aleksandra Saše Petrovića „Biće skoro propast sveta“ (1968). Igrala je u velikom broju mađarskih filmova, koje su režirali: Livija Đarmati, Janoš Roza i Ferenc Kardoš.

1 / 5 Foto: Espreso.co.rs

Glumica Eva Ras već četiri decenije živi bez svog voljenog supruga Radomira Stevića Rasa, čiji prerani odlazak nikad nije prežalila.

Eva nikada nije prestala da ga voli, a on joj je svojim iznenadnim odlaskom zadao jednu od dve najveće životne boli.

Kao veoma mlada glumica Eva Ras spoznala je tamnu stranu partnerskih odnosa. Sa osamnaest godina udala se prvi put, a zbog nedostatka ljubavi, nakon samo dve godine razvela se. Isto toliko trajao je i njen drugi brak. Taman kada je mislila da je sa brakovima završila, upoznala je svoju najveću ljubav, Radomira Stevića Rasa.

Kako sama kaže, nije se nadala da će treći put pred oltar stati baš sa njim, pa ipak, njen život promenio se iz korena, kada ga je srela. Iako su u ljubavi neko vreme uživali punim plućima, iznenada, 1982. njen suprug je bez ikakve najave, došavši jednog dana sa posla, preminuo.

(Espreso/PulsOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.