OVAJ POZNATI MUŠKARAC JE SIN MUSTAFE NADAREVIĆA: Nećete VEROVATI o kome je REČ (FOTO)
Musafa Nadarević, Foto: Mustafa Nadarević, Foto: Dragana Udovičić

bacite pogled

OVAJ POZNATI MUŠKARAC JE SIN MUSTAFE NADAREVIĆA: Nećete VEROVATI o kome je REČ (FOTO)

Iza njega je ostala bogata karijera

Objavljeno: 09:47h

Mustafa Nadarević je bio poznati glumac.

Svi ga pamte po seriji "Lud zbunjen normalan".

Iza njega je ostala bogata karijera.

On se ženio tri puta.

Mustafa Nadarević
foto: Printscreen

Ipak, Nadarević je tokom duge i bogate karijere odigrao mnogo velikih pozorišnih, filmskih i TV uloga. Odigrao je oko 150 pozorišnih uloga, snimio više od 60 filmova, drama i TV serija sa najvećim rediteljima jugoslovenskog filma. Svoju prvu ulogu Mustafa Nadarević je dobio već u prvom razredu kada je na školskoj priredbi glumio Crvenkapicu. Učiteljica ga je za tu ulogu izabrala jer je imao dužu kosu i piskutav glas, pa je ličio na devojčicu. Kada je krenuo u riječku Gimnaziju postao je član amaterskog kazališta „Viktor Car Emin“, pa se ljubav prema glumi pretvorila u poziv.

1 / 4 Foto: Profimedia

Upisao je Akademiju dramskih umetnosti u Zagrebu, a za sebe kaže da nikad nije bio među najboljim studentima, uprkos činjenici da je radio s odličnim profesorima. Štaviše, ističe da se uvek izvlačio na talenat bez rada, te da je tek nakon tridesete godine života počeo ozbiljno da radi. Najpre je velike uloge dobio u domaćem pozorištu – Bogdan u „Hvarkinji“, Pomet u „Dundi Maroju“, Miletić u „Ostavci“, Leon u „Gospodi Glembajevima“. Njegov talenat ubrzo su prepoznali strani režiseri pa je dobio glavnu ulogu u predstavi „Lorenzacco“. Osim toga glumio je Sirana, Figara i M.P. Marfija u velikim predstavama.

Mustafa Nadarević, Moamer Kasumović, Senad Bašić, Lud zbunjen normalan
foto: Dragana Udovičić

Filmsku karijeru započinje tek početkom osamdesetih godina u sporednim ulogama. U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Zatim su usledili filmovi „Već viđeno“ Gorana Markovića iz 1987. godine, „Glembajevi“ Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine, pa „Kuduz“, „Gluvi barut“, „Praznik u Sarajevu“, „Puška za uspavljivanje“, „Ničija zemlja“, „Gori vatra“, „Nafaka“ i mnogi drugi. Kao reditelj je debitovao 1992. godine sa predstavom „Let iznad kukavičjeg gnezda“, a nakon toga postavio je nekoliko velikih predstava – „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, „Zabune“ Alana Ejkborna (Alan Ayckbourn) u Satiričnom kazalištu Kerempuh, „Hasanaginica“ Milana Ogrizovića u Hrvatskom naarodnom kazalištu i Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Mustafa Nadarević
foto: Dragana Udovičić

Sve se promenilo kada je sa prvom suprugom Jasnom dobio ćerku Nađu. Uvidevši da se stvari menjaju, mladalačka ludost prerasla je u ozbiljan posao. Kada je Nađa imala osam godina, Mustafa i Jasna su se razveli. Majka i ćerka su odselile u Ameriku, a glumac je nastavio da gradi karijeru u Jugoslaviji. Nađa je završila istoriju i istoriju umetnosti, te postala doktor. Nakon toga oženio je Snežanu sa kojom ima ćerku Nanu i sina Ašu. Oboje žive i rade u Zagrebu. Mustafu Nadareviću je ljubav ipak došla nešto kasnije. Treći put se oženio scenografkinjom i kostimografkinjom Slavicom Radović. Živeli su na relaciji Zagreb – Ljubljana, jer je Slavica bila rodom iz Slovenije. Iako je bila mlađa od njega 20 godina, brak je opstao više od petnaest godina.

mustafa nadarević
foto: Printscreen

Porodičnu idilu prekinula je prvo Slavičina bolest, a kasnije i prerana smrt. Naime, više od deset godina borila se s rakom dojke. Bolest se nakon terapija ponovo vraćala, da bi 2012. metastazirala na jetru. Umrla je 7. juna 2012. godine.

O Aši se malo šta zna. Ono što je poznato jeste da je Aša muškarac markantnog izgleda, da živi u Zagrebu te da je uspešan sportista.. Aša se već duži niz godina bavi brazilskom jiu-jitsuom.

Pogledajte kako to izgleda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.