GLEDALI STE GA U SERIJAMA, A NE ZNATE DA JE ON NJEGOV ROĐENI BRAT: Ostaćete VAN SEBE kada vidite o KOME JE REČ
Ivan Jevtović, Foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac

KO BI REKAO

GLEDALI STE GA U SERIJAMA, A NE ZNATE DA JE ON NJEGOV ROĐENI BRAT: Ostaćete VAN SEBE kada vidite o KOME JE REČ

"Meni je to mnogo interesantno, jer mi daje drugu vizuru životnu"

Objavljeno: 18:21h

Ivan Jevtović je naš poznati glumac.

Do sada je odigrao veliki broj uloga u filmovima i serijama.

Publika obožava da ga gleda.

Veliki uspeh mu je donela serija "Urgentni centar".

Ivan Jevtović
foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac

Rođen je u Beogradu kao sin prof. dr Vladimira Jevtovića, glumca i profesora glume na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i bivšeg upravnika Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Njegov mlađi brat Jakov Jevtović je takođe glumac. Završio je Prvu beogradsku gimnaziju a zatim diplomirao glumu kao najbolji student generacije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1996. godine u klasi Gordane Marić.

Od 2011. postaje stalni član Ateljea 212. Prvu značajnu pozorišnu ulogu je ostvario u predstavi „Virus“ (1997) u režiji Siniše Kovačevića, koja ga izbacuje u žižu srpske pozorišne javnosti. Nešto kasnije je ostvario i glavnu ulogu u predstavi „Kraljević Marko“. U obe pomenute predstave, muziku je uradila beogradska rok grupa „Deca loših muzičara“ (DLM), gde je Jevtović u ulozi pevača snimio pesme „Ljubav“ i „Kraljević Marko“, koje su se kasnije našle na albumu grupe. Inače, od aprila 2006. godine, Ivan Jevtović postaje zvanično član i pevač grupe DLM, nakon iznenadnog odlaska prethodnog pevača Silje. Grupu napušta u martu 2015.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Radioaktivni Komarac

Ostvario je zavidan broj rediteljskih postavki pozorišnih predstava, a često je i autor scenskog pokreta u dramskim komadima. Aktivan je i kao profesor na stručno umetničkim akademijama, u zvanju vanrednog profesora. Igrao je u mjuziklu "Dom za vešanje" Emira Kusturice.

Pored bogatog pozorišnog, sticao je i iskustvo u prestižnim filmskim i televizijskim ostvarenjima. Ostvario je niz zapaženih uloga na filmu, kao što su Stršljen (1998) Gorčina Stojanovića, Nebeska udica (1999) Ljubiše Samardžića, Normalni ljudi (2001) Olega Novkovića, Libero (2005) Miodraga Kotlajića, i u televizijskoj seriji Urgentni centar(2014) u ulozi dr Refika Petrovića.

Dobitnik je nekoliko važnih festivalskih nagrada iz pozorišne i filmske oblasti. Jedan od prvih srpskih glumaca koji se upustio u snimanje televizijskih reklama. Pozajmio je glas lavu Aleksu u srpskim sinhronizacijama filmova "Madagaskar".

Ivan Jevtović
foto: Printscreen

Njegov rođeni brat je Jakov Jevtović.

Glumac Jakov Jevtović poslednjih nedelja dobijao je brojne pohvale za ulogu Vuka u seriji "Kalkanski krugovi", a osim glumom, Jakov se bavi i kuvanjem i ugostiteljstvom.

Glumac ima svoj privatni biznis - vlasnik je restorana, u kojem i sam radi kao kuvar.

- To je jako interesantno. Imam svoj restorančić već šest godina. Mali jedan štek koji je zavučen, gde dolazi ekipa koja hoće da se izdvoji, odmori. To je kuvanje za ekipu, drugare. Vlasnik sam i glavni kuvar, a često i jedini radnik. Nekad imam momka koji pomaže. U pitanju je italo-američka hrana - dugo pečena mesa, sendviči, a naučio sam da mesim i testo - rekao je Jakov, pa dodao:

- Meni je to mnogo interesantno, jer mi daje drugu vizuru životnu - gde, kada ne snimam, onda ne čekam sledeći projekat, već radim to što volim. S druge strane, isto je finansijski jako potentno. Meni ta ulična priča, u pozitivnom smislu, jer je restoran ulica, daje veliki izvor informacija i inspiraciju za likove koje ću tumačiti.

Jakov Jevtović
foto: Printscreen

Jakov se osvrnuo i na svoju ulogu u "Kalkanskim krugovima".

- Reditelj Milan Karadžić i ja znamo se baš jako dugo. On je prvi reditelj s kojim sam radio još u pozorištu "Boško Buha" 2004. godine, u predstavi "Pinokio". Sada sam prvi put snimao s njim. Najbolje iskustvo i utisak sa snimanja je taj krajolik u kom smo snimali. To je Bukulja, iznad Aranđelovca - stvarno se vidi koliko nam je lepa zemlja. Uglavnom igram neke negativce. U principu, to je klasika. Moj najveći utisak vezan za ovu seriju je fotografija i direktor fotografije, koji je uradio baš ozbiljan posao. Mnogo mi je prijalo što sam snimao van grada, voleo bih da me u budućim projektima kači sve što je izvan ove urbane sredine - onda spojiš lepo i korisno - istakao je glumac.

Jakov je osam godina mlađi od Ivana, a ljubitelji serija imali su prilike da ga gledaji u "Psi laju, vetar nosi", "Sumnjiva lica", "Sinđelići", "Nepobedivo srce", "Šešir profesora Koste Vujića", "Bela lađa", "Cvat lipe na Balkanu", "Moj rođak sa sela", "Greh njene majke", "Ranjeni orao", "Ono naše što nekad bejaše"... Jakov i Ivan imaju još jednog brata Rastka Jevtovića (49), koji je najstariji i bavi se dramaturgijom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.