CELA SRBIJA PAMTI OVU SCENU JELICE KOVAČEVIĆ, A TEK DA ČUJETE KOLIKO IMA GODINA: Ovo je neviđeno!
Foto: Printscreen

AU

CELA SRBIJA PAMTI OVU SCENU JELICE KOVAČEVIĆ, A TEK DA ČUJETE KOLIKO IMA GODINA: Ovo je neviđeno!

Kao što u filmu imaju vodenicu, tako smo mi imali kuću. Izmišljali smo strašne priče o još strašnijim ženama, ali sve je to život

Objavljeno:

Jelicu Kovačević publika pamti po ulogama u filmu "Vir", seriji "Folk", a sada je prvi put zaigrala u jednom dečjem filmu "Vučje bobice", čija je premijera zakazana danas na otvaranju Kids Festa. Glumica za Kurir otkriva ko je Crna Božana, ali i kako se pripremala za snimanje scena s pravim vukom.

Igrate lik s velikom tajnom. Zbog čega je smatraju toliko strašnom?

- Ne treba suditi knjizi po koricama, a ni ljudima na osnovu njihovog fizičkog izgleda. Božana je jedna povređena, usamljena žena, koja nakon požara u kojem je izgubila dete i muža nije uspela da se nosi s gubitkom i povredama na licu. Ona se kao vuk zabila u jazbinu i živela sama dugo. Na osnovu toga je napravljena legenda i sva deca su je se plašila kao da je neki monstrum.

Da li ste u detinjstvu imali neku Crnu Božanu koje su se deca plašila?

Jelica Kovačević
foto: Instagram

- Naravno da jesam, kao i sva deca. Najviše na svetu volim svoje selo Milatović u Dragačevu, u kome provodim mnogo vremena, i tamo se nalazi jedna stara kuća koju smo mi kao deca zaobilazili. Kao što u filmu imaju vodenicu, tako smo mi imali kuću. Izmišljali smo strašne priče o još strašnijim ženama, ali sve je to život.

Kako ste se složili s decom na setu?

- Klinci su bili fantastični. Od njih sam naučila kako biti prisutan. Kad sam došla na prvu probu, oni su uveliko radili i vežbali, došla sam normalno odevena, nisam bila u kostimu, a oni su počeli da vrište: "Crna Božana!". Oni su već bili u liku i emociji, a ja sam stala onako i rekla sam svaka čast, deco. Imali su pravu reakciju na mene i bez šminke i kostima i na taj način me uveli u lik. Bilo je hladno, čak smo se i zaglavili u snegu. Bilo je ledeno, a deca se ni u jednom trenutku nisu žalila, mi glumci smo bili veća deca od njih.

Da li nam trebaju dečji filmovi?

- Pod hitno je potrebno uraditi što više filmova za decu. Moja generacija je odrasla na Branku Kockici, Minji Suboti... Imali smo pregršt filmova uz koje smo provodili subote i nedelje. Naš novi film daje jasnu poruku deci da se ne ponose nasiljem, već malim herojem koji s pravim i tačnim vrednostima daje sve od sebe kako bi spasao svoju porodicu. Treba svi da budemo mali heroji kao što je Aleksa u "Vučjim bobicama".

Šta spremate u narednom periodu?

- Nakon premijere putujem u Novi Pazar, gde ću prvi put raditi akcioni film "Operacija Kerber". Pola postavke će biti iz Beograda, a druga polovina iz Novog Pazara. Snimanje je počelo juče, a ja ću doći malo kasnije, kako bih prisustvovala premijeri. Igram Nadu, koja je neki vid spasitelja glavnog glumca, sve vreme je uz njega, povezani su.

Inače, Jelica ima 24 godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.