OVA POZNATA SRPKINJA JE BIVŠA VELIKA LJUBAV MILOMIRA MARIĆA: Ostaćete bez DAHA kada vidite o KOME SE RADI (FOTO)
Milomir Marić, Foto: Print Screen Youtube

pogledajte

OVA POZNATA SRPKINJA JE BIVŠA VELIKA LJUBAV MILOMIRA MARIĆA: Ostaćete bez DAHA kada vidite o KOME SE RADI (FOTO)

Pisao je tekstove za brojne jugoslovenske listove, a 90-ih godina 20. veka postao je glavni i odgovorni urednik lista „Duga“

Objavljeno: 09:14h

Milomir Marić je srpski novinar, urednik, televizijski voditelj i publicista. Trenutno je glavni i odgovorni urednik televizije „Hepi“ („Happy“), te autor i voditelj emisija „Ćirilica“ i „Goli život“ i voditelj jutarnjeg programa „Dobro jutro, Srbijo“. Rođen je 7. januara 1956. godine u Gornjem Milanovcu. Živi u Beogradu. Novinarsku karijeru je započeo još kao student Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Pisao je tekstove za brojne jugoslovenske listove, a 90-ih godina 20. veka postao je glavni i odgovorni urednik lista „Duga“.

Milomir Marić
foto: Stefan Stojanović

Postao je prepoznatljiv po intervjuima sa političkim disidentima, bivšim komunističkim funkcionerima, kriminalcima, te ljudima čiji je rad u nekom momentu bio naširoko hvalje ali i kritikovan i zabranjivan.

U periodu od 2001. do 2006. godine bio je glavni i odgovorni urednik televizije „BK“. Od 2008. godine je glavni i odgovorni urednik na televiziji „Hepi“. Dugi niz godina na ovoj televiziji uređuje i vodi emisije „Ćirilica“ i „Goli život“, te jutarnji program „Dobro jutro, Srbijo“. Knjiga „Deca komunizma“ koju je objavio 1987. godine izazvala je veliku buru u jugoslovenskoj javnosti.

Knjiga se sastoji iz ispovesti bivših komunističkih funkcionera, arhivske građe, dokumenata koji nisu bili dostupni svima i slično. S obzirom na uspeh knjige dobio je poziv da o njoj govori na prestižnim univerzitetima „Harvard“, „Prinston“, „Jejl“ i drugima.

1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanović

Obišao je Sjedinjene Američke Države (SAD) gde je razgovarao sa bivšim direktorima obaveštajne agencije CIA i drugim čuvenim Amerikancima. Drugi deo knjige objavio je 2014. godine u izdanju kuće „Laguna“ pod naslovom „Deca komunizma: Ljudi novog doba“.

Novinarsku karijeru Marić je započeo u listu „Duga“ koji je štampala beogradska izdavačka kuća „BIGZ“. U to vreme redakciju su činili čuveni novinari poput Branislava Brane Crnkovića, Aleksandra Nenadova, Živorada Žike Lazića, Danila Ružića i drugih.

Milomir Marić
foto: Printscreen / Youtube

Od njih je naučio mnogo, ali su prema vlastitom priznanju zbog njegovih tekstova smenjena čak četiri glavna urednika lista „Duga“.

Na samom početku karijere rukovodstvo lista „NIN“ htelo je da ga dovede u svoju redakciju, ali mu je zbog tekstova koje je objavljivao i stava koji je imao prema jugoslovenskom društvu, bio zabranjen ulazak u zgradu „Politike“.

Sarađivao je i sa drugim listovima, poput časopisa „Intervju“ i „Dama“, a 2001. godine postao je glavni i odgovorni direktor „BK“ televizije u kojoj je radio sve do njenog gašenja.

Milomir Marić
foto: Printscreen

Kada je 1974. godine došao u Beograd na studije, počeo je ozbiljno da se bavi novinarstvom, a danas ga smatraju jednim od najboljih novinara u Srbiji.

Novinar Milomir Marić više od dve decenije je u skladnoj vezi sa književnicom Vesnom Radusinović, ali pre nje je bio u emotivnom odnosu sa jednom koleginicom.

Jedan od naših najpoznatijih novinara Milomir Marić veliku pažnju je uvek privlačio, kako profesionalno, tako i svojim privatnim životom. Ali pored brojnih žena koje su ga uvek okruživale, on je odlučio da preko dvadeset godina provede u skladnoj ljubavnoj vezi sa književnicom Vesnom Radusinović.

Vesna Radusinović, Milomir Marić
foto: instagram/printscreen

Marić je uvek voleo da prepričava kako su se on i Vesna upoznali, te oktrio da je ona imala 15 godina kada su se prvi put videli, a putevi i životi su im se ukrstili mnogo godina kasnije kada se ona sa sinom iz prvog braka doselila u Beograd, radili su na mnogim projektima zajedno, a ljubav se u jednom trenutu rodila pa su odlučili da žive zajedno. To je očigledno bila dobra odluka jer su i posle toliko godina zajedno u skladnoj zajednici, koju nikada nisu krunisali brakom.

1 / 4 Foto: © ATA Images

Ipak, Vesna nije jedina žena koja je uspela da osvoji Marića, pre književnice, bio je sa svojom koleginicom, voditeljkom Duškom Jovanić. O njihovoj vezi se malo zna i detalje svog odnosa nikada nisu iznosili u javnost, ali svojevremo Duška je o Mariću govorila sa velikim poštovanjem.

- Mariću se može osporiti mnogo toga, ali inteligencija i, narodski rečeno, načitanost, sigurno ne - bila je iskrena Duška, prenosi Puls online.

(Espreso/PulsOnline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.